7/12/13

Χαιρετισμός του Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας κ. Γ. Ομήρου σε εγκαίνια του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων





Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχτηκα την πρόσκληση για τη σημερινή τέλεση των εγκαινίων του νέου Επαρχιακού Γραφείου Πάφου του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων.



Εκ μέρους της Πολιτείας, οφείλουμε να εκφράσουμε την απέραντη ευγνωμοσύνη μας στους ακούραστους σκαπανείς του ΠΑΣΥΚΑΦ, αλλά και το θαυμασμό μας στις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που παρέχονται στους πάσχοντες συνανθρώπους μας και στις οικογένειές τους.

Σχεδόν κάθε οικογένεια στη χώρα μας βρέθηκε ή βρίσκεται αντιμέτωπη με περιστατικό καρκίνου και συνεπώς έχει έρθει σε επαφή με τις πολύπλευρες υπηρεσίες που παρέχει ο Σύνδεσμος,  όπως είναι:

·         Η εξειδικευμένη νοσηλευτική και ανακουφιστική φροντίδα στο σπίτι,
·         Η ψυχολογική στήριξη του ασθενούς και της οικογένειάς του,
·         Η μεταφορά ασθενών από και προς τα κέντρα θεραπείας,
·         Τα προγράμματα διαφώτισης για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, και πολλά άλλα.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων έχει αποδείξει μέσα από τα 27 χρόνια ζωής του ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί. Και μπορεί να νικηθεί μέσα από την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, την εφαρμογή και στη χώρα μας των πιο σύγχρονων μεθόδων θεραπείας.

Έχοντας δημιουργήσει ένα μεγάλο πλέγμα ειδικών, όπως γιατρών, νοσηλευτών, ψυχολόγων, φυσιοθεραπευτών, κοινωνικών λειτουργών και εθελοντών, ο Σύνδεσμος έχει προτάξει μια όχι αμυντική, αλλά μια καθ’ όλα επιθετική στρατηγική κατά του καρκίνου. Γι’ αυτό, έχει κατορθώσει να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών με καρκίνο στον τόπο μας.

Σήμερα, εδώ στην Πάφο, εγκαινιάζουμε τα νέα γραφεία του ΠΑΣΥΚΑΦ, τμήμα του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων, και ευχόμαστε πραγματικά να συμβάλει στην περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται στην πόλη μας από τον Σύνδεσμο. Σήμερα, εδώ στην Πάφο, εγκαινιάζουμε ένα νέο χώρο που θα αποτελεί το κέντρο εξυπηρέτησης και συντονισμού των εργασιών του Συνδέσμου στην πόλη της Πάφου και των γύρω περιοχών.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας, εκφράζοντας για ακόμα μια φορά τις θερμότερες ευχαριστίες της Πολιτεία για τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που παρέχει ο Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων στους πάσχοντες συνανθρώπους μας και στις οικογένειές τους.

Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές.

-------------------------