23/9/13

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε δημοσίευμα


Σε σχέση με το δημοσίευμα με τίτλο «Διασπάθιση Εκατομμυρίων», το οποίο έχει δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» στις 23 Σεπτεμβρίου 2013, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού δηλώνει τα εξής:


(α) Τα θέματα ενοικιάσεων που θίγονται στο δημοσίευμα, αφορούν τα κτήρια New Extra, τις αποθήκες Συκοπετρίτη και το ξενοδοχείο Eastland του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ). Τα τρία κτήρια ενοικιάστηκαν από το ΤΕΠΑΚ την περίοδο 2009.

(β) Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει ήδη θέσει μια σειρά ερωτημάτων προς το ΤΕΠΑΚ με σχετική επιστολή τον Ιούλιο του 2013. Τα ερωτήματα αυτά αφορούν, ανάμεσα σε άλλα, και το ευαίσθητο ζήτημα των δαπανών για τα ενοίκια που αφορούν την περίοδο 2008 – 2009, στο οποίο αναφέρεται η Γενική Ελέγκτρια με την Έκθεσή της, την οποία κοινοποίησε στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Υπουργείο Οικονομικών.

(γ) Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού εκτιμά ότι οι αναφορές της Γενικής Ελέγκτριας πρέπει να τύχουν άμεσης απάντησης από το ΤΕΠΑΚ, γι’ αυτό και έχει ήδη ζητήσει από τις πρυτανικές Αρχές να δώσουν ξεκάθαρες και σαφείς απαντήσεις ως προς τα ζητήματα που εγείρονται στο δημοσίευμα.

(δ) Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού δεν επιθυμεί να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη δήλωση προτού μελετήσει τις απαντήσεις που θα δοθούν για το πιο πάνω θέμα από το ΤΕΠΑΚ.