9/9/13

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε περιφερειακών συσκέψεων της επαρχίας Λευκωσίας

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε, σήμερα, δύο περιφερειακών συσκέψεων της επαρχίας Λευκωσίας, που πραγματοποιήθηκαν στον Πολύστυπο και στον Φαρμακά.

Η πρώτη περιφερειακή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο της κοινότητας Πολύστυπος, αφορούσε τις κοινότητες Αληθινού, Άλωνα, Ασκάς, Λαγουδερά, Λειβάδια Πιτσιλιάς, Πλατανιστάσα, Πολύστυπος, Σαράντι και Φτερικούδι.

Η δεύτερη περιφερειακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο καφεστιατόριο Φαρμακά, αφορούσε τις κοινότητες Απλίκι, Καμπί, Παλαιχώρι Μόρφου, Παλαιχώρι Ορεινής και Φαρμακάς.

Στις συσκέψεις συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες από όλα τα αρμόδια Τμήματα του Υπουργείου Εσωτερικών και της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από εμπλεκόμενες Υπηρεσίες άλλων κυβερνητικών Οργανισμών, με στόχο την ταχύτερη δυνατή εξέταση και προώθηση των αιτημάτων των προαναφερθέντων κοινοτήτων.

Στόχος αυτών των συσκέψεων, όπως και όλων των περιφερειακών συσκέψεων που πραγματοποιεί ο Υπουργός Εσωτερικών σε ολόκληρη την Κύπρο, είναι η επί τόπου εξέταση των προβλημάτων που απασχολούν την κάθε κοινότητα ξεχωριστά, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Απευθυνόμενος στους Προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων, ο κ. Χάσικος τόνισε ότι η Κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει τα θέματα που εγείρονται σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρά τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύει η χώρα μας. Ο κ. Υπουργός υπογράμμισε, επίσης, ότι η προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεχίζεται και δεν πρόκειται να σταματήσει. Γι’ αυτό και δεν θα ανασταλούν οι σχεδιασμοί έργων, διευκρίνισε, έτσι ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν όταν η οικονομική κατάσταση το επιτρέψει.