14/7/13

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη - 13/7/2013 14/07/2013

Οι αντιδράσεις από πλευράς αντιπολίτευσης στη συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη ήταν αναμενόμενες. Αυτή τη στιγμή ο τόπος δεν χρειάζεται αντιδικίες. Ο τόπος βρίσκεται σε μία πρωτόγνωρα δύσκολη κατάσταση. Αυτά ανέδειξε και τόνισε έντονα με την ίδια τη συνέντευξή του χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η κοινωνία απαιτεί ηγεσία με ένα ρεαλιστικό σχέδιο για ανάκτηση της αξιοπιστίας στο εξωτερικό και για ανάκαμψη στο εσωτερικό.
Δίχως να υποτιμηθούν δυσκολίες, δίχως να ωραιοποιηθεί η κατάσταση, το στρατηγικό σχέδιο για ανάκαμψη της οικονομίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η καλύτερη έξοδος από το Μνημόνιο είναι η εφαρμογή του Μνημονίου.
Οσοι φαντάζονται στρατηγικά σχέδια εκτός ευρωζώνης και δανειακής σύμβασης να ξέρουν ότι αυτά οδηγούν στην απόλυτη καταστροφή και αυτό είναι και επιστημονικά τεκμηριωμένο. Αλλωστε η εμπειρία των τελευταίων πέντε χρόνων οφείλει να μας διδάξει για το πώς θα πορευθούμε από εδώ και πέρα.
Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει με την αποφασιστικότητα που επέδειξε και χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να υλοποιεί τις εξαγγελίες της προς όφελος του κυπριακού λαού.
Χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε απολογισμό του κυβερνητικού έργου των τεσσάρων μηνών διακυβέρνησης και όχι σε εξαγγελίες πολιτικής, ουσιαστικά προέβη σε λογοδοσία πεπραγμένων δέκα εβδομάδων αξιολογώντας τις εξαγγελίες του στις 19 Απριλίου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήδη από χθες αναγνώρισε τη συμβολή των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών δυνάμεων για τη μέχρι τώρα σωστική πορεία της χώρας. Καλούμε όλους να συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο της εθνικής συνεννόησης.