7/6/13

Ο βουλευτής κ. Αβέρωβ Νεοφύτου είχε συνάντηση με τον Πρέσβη της Ουκρανίας κ. Boris Humeniuk 07/06/2013

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Ουκρανίας της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Κύπρο κ. Boris Humeniuk.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Νεοφύτου τόνισε, μεταξύ άλλων, τη σταθερή προσήλωση της Κύπρου στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες όπως αυτές μετουσιώνονται μέσα και από τον σεβασμό στη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διεθνή έννομη τάξη.

Αφού ευχαρίστησε τον κ. Νεοφύτου για τη στήριξη της Κύπρου στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του, ο κ. Humeniuk υπογράμμισε την προσήλωση της Ουκρανίας στη εφαρμογή του σχεδίου δράσης για περαιτέρω προώθηση των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα του προς όφελος της ουκρανικής κοινωνίας. Η Ουκρανία, τόνισε, παραμένει επίσης σταθερή στην πορεία της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Νεοφύτου διαβεβαίωσε τον κ. Humeniuk ότι η Κύπρος στηρίζει με συνέπεια την ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας. Έκανε ειδική αναφορά στην ενδεχόμενη υπογραφή της Συμφωνίας Σύνδεσης μεταξύ ΕΕ και Ουκρανίας, τονίζοντας ότι η εφαρμογή μιας τέτοιας συμφωνίας θα επιφέρει οικονομικά και πολιτικά οφέλη και στις δύο πλευρές και πως, στα πιο πάνω πλαίσια, θα τύχει στήριξης από τη χώρα μας.