14/10/13

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για παροχή βοήθειας στη Νομική Υπηρεσία σχετικά με τις έρευνες για την οικονομία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Κώστα Κληρίδη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Ρίκκο Ερωτοκρίτου.


Κατά τη συνάντηση, ο Γενικός Εισαγγελέας έθεσε αίτημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για οικονομική συνδρομή από πλευράς του κράτους με σκοπό την πρόσληψη εμπειρογνωμόνων από διεθνή Οίκο οι οποίοι θα συμβάλουν στις έρευνες που διεξάγονται από τους ποινικούς ανακριτές για την οικονομία.

Στο πλαίσιο της πολιτικής της Κυβέρνησης για πλήρη και ταχεία διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για την κατάσταση της οικονομίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε τον Γενικό Εισαγγελέα ότι η Κυβέρνηση θα παράσχει όποια βοήθεια κρίνεται απαραίτητη για να μπορέσει η Νομική Υπηρεσία, ως ανεξάρτητος θεσμός, να επιτελέσει απρόσκοπτα το έργο της.

Η Κυβέρνηση επαναλαμβάνει τη θέση της ότι είναι αποφασισμένη να κάνει το παν για την αποτελεσματική διερεύνηση των αιτιών της οικονομικής κρίσης και για να ικανοποιήσει το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας.