29/9/13

Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στην Νέα Υόρκη


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης συνεχίζοντας τις διμερείς επαφές με ομολόγους του στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης συναντήθηκε, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, με τους Υπουργούς Εξωτερικών του Ιράν, του Μαρόκου και της Αργεντινής.

Με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν κ. Mohammad Javad Zarif ο κ. Κασουλίδης προσπάθησε να περάσει τα μηνύματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Στην συνάντηση παρέστη και ο Πολιτικός Διευθυντής, Πρέσβης κ. Ευρυπίδης Ευριβιάδης.

Στην συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Μαρόκου δρα Saad Eddin El Othmani συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις καθώς επίσης οι σχέσεις Μαρόκου-Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συζητήθηκαν επίσης θέματα Ισλαμικής Διάσκεψης. Ο κ. Κασουλίδης ευχαρίστησε για τη διαχρονική υποστήριξη του Μαρόκου στο Κυπριακό, κυρίως τώρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας όπου το Μαρόκο υπηρετεί ως μη-μόνιμο μέλος του Συμβουλίου. Αντάλλαξαν επίσης απόψεις σχετικά με την αναβίωση της Ένωσης για τη Μεσόγειο.

Κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής Πρέσβη κ. Hector Timerman, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και το Κυπριακό. Ο κ. Κασουλίδης ευχαρίστησε το Αργεντινό ομόλογο του για την συνεισφορά της χώρας του προς τη Κύπρο μέσω της συμμετοχή της στην ειρηνευτική επιχείρηση των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.