29/9/13

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου στο ΑΚΕΛ

Σε απάντηση σημερινής ανακοίνωσης του ΑΚΕΛ, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος δηλώνει τα ακόλουθα:

«Όπως κατ’ επανάληψη έχω δηλώσει, σέβομαι τους θεσμούς και τα θεσμικά όργανα του Κράτους. Συνεπώς, δεν έχω δικάσει και πολύ περισσότερο καταδικάσει κανένα. Αυτό, είναι δουλειά της Ερευνητικής Επιτροπής και των Δικαστηρίων.

Είναι όμως γεγονός ότι το ΑΚΕΛ παραδέχθηκε επίσημα ότι κατατέθηκαν σε λογαριασμό του κόμματος 234.000 ευρώ από τον κ. Νίκο Λίλλη. Αν αυτό είναι ποινικά κολάσιμο θα κριθεί στα Δικαστήρια, σίγουρα, όμως, είναι πολιτικά μεμπτό. Διερωτόμαστε, πότε τα χρήματα αυτά θα επιστραφούν στο μόνο νόμιμο ιδιοκτήτη τους που είναι το Ταμείο Συντάξεων των υπαλλήλων της ΑΤΗΚ.

Όψιμη, λοιπόν η ευαισθησία του ΑΚΕΛ για δήθεν επέμβαση στα εσωκομματικά του. Όσον αφορά τους S – 300, για εκατομμυριοστή φορά απαντώ: ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΤΕ. Έλεος πλέον με αυτή την ιστορία.

Σε ό,τι αφορά δε το πού ήμουν πριν 40 χρόνια, ή τη φούσκα του Χρηματιστηρίου, όπου επίσης δεν ήμουν Υπουργός, αυτό δεν ενδιαφέρει κανένα. Το θέμα είναι τι κάνουμε σήμερα.

Δυστυχώς, το ΑΚΕΛ εξακολουθεί να ενεργεί, θεωρώντας ότι η κάθαρση του κόμματος είναι αποκλειστικά και μόνο εσωκομματική του υπόθεση. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η διαφάνεια και η κοινωνική λογοδοσία στη λειτουργία και στον έλεγχο των πολιτικών κομμάτων. αφορά το σύνολο της κοινωνίας των πολιτών.

Εν πάση περιπτώσει, χαιρετίζω για άλλη μια φορά, την αυτοκριτική του ΑΚΕΛ, με την επισήμανση ότι τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους».