12/6/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης 12/06/2013

Το Κυπριακό, η κατάσταση της οικονομίας και ευρωπαϊκά ζητήματα εν όψει και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Γαλλίας κ. Claude Bartolone, στο Παρίσι.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στη Γαλλία, μετέβη σήμερα στο κτήριο της Εθνοσυνέλευσης της Γαλλίας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Χρήστο Στυλιανίδη, όπου τον υποδέχθηκε ο κ. Bartolone.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση διάρκειας περίπου 45 λεπτών κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα ΕΕ, η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ευρώπη και η οικονομική κατάσταση στην Κύπρο καθώς και το Κυπριακό.
Συζητήθηκαν, επίσης, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Γαλλίας για τις οποίες διαπιστώθηκε ότι βρίσκονται σε εξαίρετο επίπεδο, καθώς και τα θέματα ενέργειας με την παρουσία της Γαλλίας στα ενεργειακά πράγματα της Κύπρου λόγω της συμμετοχής της TOTAL στις γεωτρήσεις για εξεύρεση υδρογονανθράκων στα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ.
Κατά τη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στο γεγονός ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπήρξε Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Κύπρου – Γαλλίας επί θητείας του ως Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών.