26/5/13

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου στο 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Πολιτισμού, στη Λεμεσό – 24/5/2013

Αγαπητά μου παιδιά, φίλες, φίλοι

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκλησή σας να παρευρεθώ στη σημερινή αυτή γιορτή των παιδιών. Αναμφίβολα η πατρίδα μας διέρχεται δύσκολες στιγμές, όμως τέτοιες πρωτοβουλίες που προάγουν τον πολιτισμό αγκαλιάζονται με θέρμη από το Υπουργείο μας. Είναι πολύ σημαντικό το ότι το Παιδικό Φεστιβάλ Πολιτισμού καθιερώθηκε πλέον ως ετήσιος θεσμός, μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία που είχε.


Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού δεν θα επιτρέψει να γίνουν περικοπές σε τέτοιους σημαντικούς θεσμούς, ελέω της οικονομικής κρίσης. Ειδικότερα σε θεσμούς που συνδέονται με τα παιδιά μας, που αποτελούν το μέλλον του τόπου μας. Τα παιδιά μέσα από την παιδεία και τον πολιτισμό λαμβάνουν τα απαραίτητα εκείνα εφόδια για να κοιτάξουν το μέλλον στα μάτια. Για το λόγο αυτό εύχομαι στους μικρούς μας φίλους να ακονίσουν τη φαντασία τους στα καλλιτεχνικά εργαστήρια, να διδαχθούν από τους καταξιωμένους καλλιτέχνες που συμμετέχουν φέτος και να διδαχθούν όσα μπορούν από τον εναλλακτικό αυτό τρόπο ψυχαγωγίας.

Νιώθω ιδιαίτερη την ανάγκη να συγχαρώ τους συντελεστές της σπουδαίας αυτής εκδήλωσης. Τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν αφιλοκερδώς και τους διοργανωτές, το Ίδρυμα Funraising και τον Δήμο Λεμεσού, για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν.

Θερμά συγχαρητήρια και κάθε επιτυχία στο έργο που επιτελείτε.