4/4/13

Ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης 04/04/2013


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος επισκέφθηκε σήμερα τα Τμήματα Πολεοδομίας και Οικήσεως και Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, ο Υπουργός Εσωτερικών, αφού έτυχε συνοπτικής ενημέρωσης, έδωσε το στίγμα της αναπτυξιακής πολιτικής της Κυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη και του Υπουργείου Εσωτερικών σε σχέση με τα δύο αυτά Τμήματα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Κύπρο. Ειδικότερα, στάθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός φιλικού και γενικά θετικού προς τους επενδυτές περιβάλλοντος τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ξένους. Μόνο έτσι, τόνισε, θα επέλθει και η ανάπτυξη και θα μπορεί να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της ανεργίας.
Ο κ. Χάσικος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις καθορισθείσες πολιτικές της Κυβέρνησης για απλούστευση και επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης πολεοδομικών και οικοδομικών αδειών καθώς και των μεταναστευτικών και άλλων διευκολύνσεων που παρέχονται σε ξένους επενδυτές.
Ο κ. Υπουργός ζήτησε από το προσωπικό των δύο Τμημάτων όπως συνεργαστούν τόσο μεταξύ τους όσο και με τους πολίτες και τον επιχειρηματικό κόσμο, με τρόπο που οι πολιτικές της νέας Κυβέρνησης να υλοποιηθούν στο ακέραιο, προκειμένου να υπάρξει το γρηγορότερο επανεκκίνηση της οικονομίας.