17/2/13

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα 17/02/2013

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος σήμερα το πρωί είπε:

«Σήμερα τον λόγο έχει ο κυρίαρχος λαός. Αποφασίζει για το μέλλον του, για το μέλλον της χώρας μας. Οι Προεδρικές Εκλογές συνιστούν μια κορυφαία πολιτειακή και δημοκρατική διαδικασία στην οποία η συμμετοχή είναι απολύτως απαραίτητη για να έχουμε έναν Πρόεδρο ο οποίος θα δημιουργήσει συνθήκες παλλαϊκής συστράτευσης για την οικοδόμηση πολιτικών στη βάση των αναγκαίων μεγάλων ανατροπών. Για μια καινούρια εθνική στρατηγική με επανατοποθέτηση του Κυπριακού ως θέματος εισβολής και κατοχής, με ξαναζωντάνεμα της οικονομίας, με πολιτικές ανάπτυξης για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και με γρήγορη έξοδο από τους επαχθέστατους όρους του μνημονίου και επανοικοδόμηση του κράτους και των θεσμών, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το πολιτειακό και πολιτικό σύστημα.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια προς τους δημόσιους λειτουργούς αλλά και τους άνεργους επιστήμονες που σήμερα εργάζονται για να διεκπεραιωθεί με επιτυχία αυτή η κορυφαία δημοκρατική διαδικασία».