25/1/13

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την πρόοδο στον τομέα της γεωργίας κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας 25/01/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης ενημέρωσε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα αποτελέσματα της Κυπριακής Προεδρίας στον τομέα της γεωργίας και ειδικότερα για την πρόοδο που επιτεύχθηκε στην εξέταση των προτάσεων της Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Κατά την ενημέρωση ο κ. Αλετράρης έκανε σύντομη αναφορά στα αποτελέσματα της Κυπριακής Προεδρίας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη συμφωνία σε σχέση με τους Κανονισμούς για τη στήριξη στους Αμπελοκαλλιεργητές, τις Άμεσες Πληρωμές για το 2013 και για τα Συστήματα Ποιότητας των Γεωργικών Προϊόντων και Τροφίμων.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόοδο στον τομέα της γεωργίας όπως αυτή καταγράφεται στην έκθεση της Κυπριακής Προεδρίας και η οποία σχολιάστηκε πολύ ευμενώς από τους Υπουργούς Γεωργίας και την Επιτροπή κατά τη συνεδρία του Συμβουλίου του Δεκέμβρη.
Στο τέλος της παρουσίασης ο κ. Αλετράρης τόνισε ακόμα μια φορά τη στενή συνεργασία της Κυπριακής Προεδρίας με το Ευρωκοινοβούλιο και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας για την εποικοδομητική του στάση.
Τέλος, τόσο ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας όσο και οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων συγχάρηκαν την Κυπριακή Προεδρία για τη στενή συνεργασία που είχαν και για τον πολύ αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο προώθησαν τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.