25/1/13

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το φυσικό αέριο 25/01/2013

Η πορεία υλοποίησης των σχεδιασμών της Κυβέρνησης για να αναδειχθεί η Κύπρος διεθνές ενεργειακό κέντρο είναι χωρίς επιστροφή, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου είπε: «H χθεσινή υπογραφή των συμβολαίων με τις εταιρείες ΕΝΙ και ΚΟGAS αποτελεί ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση της εξόρυξης και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου.
Η πορεία υλοποίησης των σχεδιασμών της Κυβέρνησης για να αναδειχθεί η Κύπρος ως διεθνές ενεργειακό κέντρο είναι πλέον χωρίς επιστροφή και κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει. Μέσα σε λιγότερο από πέντε χρόνια, η Κυβέρνηση προώθησε περαιτέρω το θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπέγραψε συμβόλαιο με τη Noble, επίσπευσε τη διερευνητική γεώτρηση, προχώρησε στον δεύτερο γύρο αδειοδότησης και υπογράφει συμβόλαια εξόρυξης και εκμετάλλευσης που θα δώσουν στην Κύπρο και τον λαό μας πλούτο και μεγάλη ανάπτυξη.
Όπως πρόσφατα σημείωσε στην έκθεσή της η Royal Bank of Scotland, η Κύπρος μπορεί να καταστεί μια από τις χώρες με την καλύτερη οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη χάρη στα τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου η αξία των οποίων μπορεί να ξεπεράσει το 580% του ΑΕΠ της.
Όλα αυτά επιτεύχθηκαν παρά τις απειλές και τις προκλήσεις της Τουρκίας, η οποία δεν κατάφερε να εμποδίσει την υλοποίηση των ολοκληρωμένων σχεδιασμών της Κυβέρνησης. Η Κύπρος, χάρη στην πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης, κέρδισε με το μέρος της ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα. Η Τουρκία έχασε διπλωματικά και πολιτικά απομονώθηκε».