3/12/12

Υπογραφή Συμφωνιών Χρηματοδότησης Προγραμμάτων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ισλανδίας, του Λίχνενσταϊν και της Νορβηγίας για τις Χορηγίες ΕΟΧ/Νορβηγίας 2009-2014 03/12/2012

Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου η τελετή υπογραφής δύο Συμφωνιών Χορηγιών μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ισλανδίας, του Λίχνενσταϊν και της Νορβηγίας, πoυ αφορούν το διατομεακό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από τη χορηγία του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και το διατομεακό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από τη χορηγία της Νορβηγίας αντίστοιχα. Το Γραφείο Προγραμματισμού θα διαχειρίζεται και τα δύο προγράμματα τα οποία περιλαμβάνουν οκτώ συνολικά έργα. Τρία από τα έργα θα χρηματοδοτηθούν κάτω από τη χορηγία του ΕΟΧ για το ποσό των €2.163.500, ενώ τα πέντε έργα θα χρηματοδοτηθούν κάτω από τη χορηγία της Νορβηγίας για το ποσό των €3.445.000.


Την Συμφωνία εκ μέρους της Κυβέρνησης θα υπογράψει ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Προγραμματισμού κ. Γιώργος Γεωργίου και εκ μέρους των τριών κρατών-δωρητών η, Γενική Διευθύντρια Ευρώπης και Εμπορίου του Υπουργείου Εξωτερικών της Νορβηγίας κα Elisabeth Walaas.


Την τελετή υπογραφής των Συμφωνιών, η οποία θα πραγματοποιηθείστην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου (Καλλιπόλεως 75) στις 5:00 μ.μ. και θα είναι ανοιχτή για το κοινό, θα ακολουθήσει διάλεξη από τον Νορβηγό ομιλητή κ. Martin Skancke, με θέμα τη «Διαχείριση Πετρελαϊκού Πλούτου: Μαθήματα και Εμπειρίες». Τη διάλεξη διοργανώνουν από κοινού το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Γραφείο Προγραμματισμού και η Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Αθήνα.