28/10/12

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δέχθηκε τον χαιρετισμό της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στη Λεμεσό 28/10/2012

Πρέπει όλοι να αντιμετωπίσουμε τον φασισμό που «σηκώνει κεφάλι» ξανά για να μην ζήσουμε τις τραγωδίες των περασμένων δεκαετιών, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος δέχθηκε τον χαιρετισμό της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Λεμεσό.

Μετά τη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Νάπας και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων, στην πλατεία Ηρώων, στη Λεμεσό, ο κ. Στεφάνου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, αναφορικά με το μήνυμα της ημέρας είπε: «Σήμερα είναι μεγάλη ημέρα και για τον Ελληνισμό, αλλά και για την ανθρωπότητα ολόκληρη, διότι ο Ελληνισμός λέγοντας ένα μεγάλο ʽΟχιʼ στον φασισμό, είτε ήταν ο ιταλικός φασισμός είτε αργότερα ο γερμανικός φασισμός, έστειλε το μήνυμα πως κάθε λαός, κάθε χώρα αξίζει τον κόπο να αγωνίζεται για αρχές και αξίες.


Αρχές και αξίες, όπως είναι η δημοκρατία, η ελευθερία, η δικαιοσύνη. Για τέτοιες και πολλές άλλες αξίες και αρχές έδωσε τον αγώνα ο ελληνικός λαός, έγραψε ένδοξη ιστορία και ένδοξες σελίδες στην ελληνική και στην παγκόσμια ιστορία και αυτό σημειώθηκε από όλους.

Είναι γεγονός ότι η μάχη που έδωσε ο ελληνικός λαός, πέραν από ένδοξη ιστορία έδωσε ταυτόχρονα τη δυνατότητα στον κόσμο και ειδικά στην Ευρώπη να οργανωθεί και τελικά να νικήσει το ναζιστικό κίνημα. Το ίδιο καθήκον έχουμε και σήμερα, διότι ο φασισμός με διάφορα προσωπεία ʽσηκώνει ξανά το κεφάλιʼ, εκμεταλλεύεται δυσκολίες που έχει η Ευρώπη, έτσι όπως προκύπτουν μέσα από την οικονομική κρίση, και με ένα λαϊκισμό και με ακραίο εθνικισμό και σοβινισμό προσπαθεί ξανά να ʽσηκώσει κεφάλιʼ και αυτό θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όλοι για να μην ζήσουμε ξανά τραγωδίες που έζησε η ανθρωπότητα και ο Ελληνισμός πριν από μερικές δεκαετίες».