28/10/12

Δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους 28/10/2012

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Δημοσθένους δέχθηκε σήμερα, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, τον χαιρετισμό της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.


Μετά τη λήξη της παρέλασης ο κ. Δημοσθένους προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τους δημοσιογράφους: «Σήμερα γιορτάζουμε και τιμούμε το ηρωικό ’Όχι’ που σύσσωμος ο ελληνικός λαός απάντησε στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού και του φασισμού. Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της ψυχής και στο απαράμιλλο σθένος όλων όσοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας και του κόσμου ολόκληρου, και μέσα σε αυτούς χιλιάδες Κύπριοι εθελοντές.


Θέλω να πω ότι τα διδάγματα της σημερινής ημέρας, ότι όλα κερδίζονται και όλα μπορούν να κατακτηθούν με ομοψυχία, με σύνεση και με σύμπνοια, είναι πιο επίκαιρα από ποτέ τις σημερινές μέρες που περνούμε, για να αντιμετωπίσουμε την τουρκική επιθετικότητα και αδιαλλαξία αλλά και την οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε τις μέρες αυτές».


Σε ερώτηση δημοσιογράφου πώς σχολιάζει τη στάση των εκπαιδευτικών να διαμαρτυρηθούν έξω από τη Βουλή όταν έρθει η Τρόικα στην Κύπρο και το ενδεχόμενο απεργίας, ο κ. Υπουργός είπε: «Ο κάθε πολίτης αυτού του τόπου έχει το δικαίωμα – είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτό το δικαίωμα – να διαμαρτύρεται και να διεκδικεί τα δίκαιά του. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίσει, όμως, πάνω απ’ όλα, όλοι πρέπει να αναλογιστούν το καθήκον τους, με υπευθυνότητα και με σοβαρότητα απέναντι στον τόπο και στις κρίσιμες μέρες που περνά».