26/9/12

Ο Προεδρεύων της Βουλής συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μεξικού 26/09/2012

Ο Προεδρεύων της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Σοφοκλής Φυττής, δέχθηκε σήμερα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεξικού του Πατριαρχείου Αντιοχείας κ. Αντώνιο, ο οποίος πραγματοποιεί ολιγοήμερη ιδιωτική επίσκεψη στην Κύπρο.

Καλωσορίζοντας τον Μητροπολίτη Μεξικού, ο κ. Φυττής επισήμανε ότι η επίσκεψη του κ. Αντώνιου πραγματοποιείται σε μια δύσκολη περίοδο για την ίδια την Κύπρο, αλλά και λόγω του ασταθούς περιβάλλοντος ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Φυττής αναφέρθηκε στις συνέπειες που βιώνει ο κυπριακός λαός , ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής, καθώς και στη στασιμότητα που παρατηρείται στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, λόγω της κλιμακούμενης τουρκικής αδιαλλαξίας.

Από πλευράς του ο Μητροπολίτης του Μεξικού, σημειώνοντας τους μακρούς και προσωπικούς δεσμούς του με την Κύπρο και την Εκκλησία της, ενημέρωσε τον Προεδρεύοντα της Βουλής για το έργο της Μητρόπολης Μεξικού του Πατριαρχείου Αντιοχείας στο Μεξικό, τη Βενεζουέλα, την Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική. Ο Μητροπολίτης Μεξικού εξέφρασε βαθιά ανησυχία για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα τη Συρία, καθώς και για τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες διαβίωσης του χριστιανικού πληθυσμού στην περιοχή.

Εκατέρωθεν υπογραμμίστηκε η σημασία περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και του Μεξικού και η κοινή βούληση για προώθηση αυτού του στόχου.