26/9/12

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, στην Καμπέρα 26/09/2012


Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αυστραλία για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, στην Ελληνική Λέσχη Καμπέρας συναυλία έντεχνης ελληνικής, κυπριακής και κλασσικής μουσικής με τίτλο “ Μελωδίες από τη Μεσόγειο”.
Η συναυλία διοργανώθηκε από την Ελληνική Λέσχη Καμπέρας σε συνεργασία με την Κυπριακή Υπάτη Αρμοστεία. Προσκεκλημένος στη συναυλία ήταν ο διακεκριμένος Κύπριος μαέστρος, πιανίστας και συνθέτης Γιάννης Χατζηλοΐζου, ο οποίος διηύθυνε την Ορχήστρα εγχόρδων “Musica da Camera String Orchestra” Καμπέρας σε γνωστά κομμάτια των Mozart και Haydn και εκτέλεσε στο πιάνο κομμάτια κλασσικής μουσικής και δικές του συνθέσεις. Ο Γιάννης Χατζηλοΐζου συνόδευσε επίσης στο πιάνο την Ορχήστρα Μαντολίνων “Canberra Mandolin Orchestra” και το Σχήμα “Ethos Greek Bandπου εκτέλεσαν γνωστά τραγούδια έντεχνης ελληνικής και κυπριακής μουσικής.

Η συναυλία “Μελωδίες από τη Μεσόγειο” στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και απέσπασε πολύ θετικά σχόλια από το κοινό
που βρισκόταν στην κατάμεστη αίθουσα της Ελληνικής Λέσχης Καμπέρας. Στη συναυλία παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, Πρέσβεις, πολιτικοί, μέλη της ομογένειας και της Ελληνικής Λέσχης Καμπέρας, φίλοι της Υπάτης Αρμοστείας και πλήθος κόσμου.

Ο Γιάννης Χατζηλοΐζου συμμετείχε επίσης ως προσκεκλημένος πιανίστας σε κονσέρτο κλασσικής μουσικής που διοργανώθηκε από την
Canberra Youth Opera στην Πρεσβεία της Κροατίας την Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου.