18/9/12

Ο Υφυπουργός Προεδρίας στην δεξίωση του Περιοδικού ‘The Parliament’ για την Κυπριακή Προεδρία

Ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα, Πρέσβης Ανδρέας Δ. Μαυρογιάννης και οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές  Ιωάννης Κασουλίδης και Τάκης Χατζηγεωργίου άνοιξαν σήμερα στις Βρυξέλλες τη δεξίωση της Κυπριακής Προεδρίας του Περιοδικού ‘The Parliament’. Η δεξίωση διοργανώθηκε από τα δυο Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τους κ.κ. Κασουλίδη και Χατζηγεωργίου.

Ο Κύπριος Υφυπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τόνισε τη σημασία της στενής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ της Κυπριακής Προεδρίας και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Πρέσβης Μαυρογιάννης χαιρέτησε επίσης την πρόσφατη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων σε πέντε φακέλους στον τομέα ΔΕΥ, η οποία αποτελεί,όπως σημείωσε, «ένα θετικό βήμα για τη μελλοντική συνεργασία των δυο θεσμικών οργάνων για να συνεχίσει η σημαντική δουλειά στον εν λόγω τομέα».

Δέσμευση για μια Καλύτερη Ευρώπη

Επιπρόσθετα, ο Πρέσβης Μαυρογιάννης δήλωσε ότι η Κυπριακή Προεδρία έχει δεσμευτεί να εργαστεί προς μια Καλύτερη Ευρώπη, προωθώντας αποφάσεις ώστε να γίνει η Ευρώπη καλύτερος τόπος, στη βάση των αρχών της αλληλεγγύης, της ισότητας, του πλουραλισμού, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης. Ο Κύπριος Υφυπουργός συνέχισε με αναφορές σε κάποια από τα σημαντικότερα θέματα που η Κυπριακή Προεδρία θα κληθεί να διαχειριστεί κατά το δεύτερο μισό του 2012. Ο Υφυπουργός τόνισε τη σημασία να διασφαλιστεί η επίτευξη συμφωνίας για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.
Επιπρόσθετα, ο Κύπριος Πρέσβης αναφέρθηκε στην πρόσφατη Έκθεση για την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση και στην ευκαιρία που δίνεται για τη δημιουργία μιας πιο ισχυρής οικονομικής και νομισματικής ένωσης. Επιπλέον, ο Υφυπουργός κατέγραψε τη σημασία της ενιαίας αγοράς ως σημαντικού στοιχείου για ανάπτυξη και δήλωσε ότι ακόμα μια προτεραιότητα της Κυπριακής Προεδρίας είναι η επίτευξη της δημιουργίας του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Πρέσβης Μαυρογιάννης επανέλαβε ότι η Κυπριακή Προεδρία ενεργεί ως έντιμος διαμεσολαβητής, έχοντας όραμα για την Ευρώπη, να δημιουργηθεί ένας «φιλόξενος τόπος».
Στη δεξίωση παρευρέθηκαν περισσότερα από 300 άτομα, μεταξύ των οποίων η Επίτροπος Βασιλείου, διάφοροι αξιωματούχοι της ΕΕ καθώς και εκπροσώποι από άλλους ευρωπαϊκούς οργανισμούς.