10/7/12

Εκδηλώσεις στη Γερμανία για την ανάληψη της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ 10/07/2012

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Κυπριακής Πρεσβείας στο Βερολίνο για την ανάληψη της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, διοργανώθηκε στις 4 Ιουνίου, στην Εκκλησία των Παθών του Βερολίνου (Passionskirche) για το κοινό, το μουσικό πρόγραμμα του συνθέτη και πιανίστα Σταύρου Λάντσια «Ποτάμι του χρόνου».

Τα κομμάτια του κοντσέρτου, ορισμένα από τα οποία γράφτηκαν ειδικά για το πρόγραμμα της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βερολίνο, εκτέλεσε στο πιάνο ο ίδιος ο συνθέτης, μαζί με τον Γιώργο Καλούδη (βιολοντσέλο, κρουστά, κρητική λύρα) και τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο (τρομπέτα, σαξοκόρνα). Στο «Ποτάμι του χρόνου, ο καλλιτέχνης Σταύρος Λάντσιας, με το πολύπλευρο συνθετικό του ταλέντο, δημιούργησε ηχο-τοπία που μετέφεραν το ακροατήριο στον κόσμο των κυπριακών μύθων και θρύλων.
Το κοντσέρτο κατενθουσίασε το κοινό, που ξεπέρασε τα τετρακόσια άτομα, αποτελούμενο κυρίως από Γερμανούς, Έλληνες αλλά και από άλλες εθνικότητες.
Εξάλλου, στις 5/7/2012, το ίδιο πρόγραμμα μεταφέρθηκε και στην πόλη Μπράουνσβαικ, μια πόλη 250 χιλιάδων κατοίκων, που βρίσκεται στην Κάτω Σαξωνία της Γερμανίας. Το μουσικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε στο Δημαρχείο γοτθικού ρυθμού της παλαιάς πόλης (Dornse Altstadtrathhaus), ένα από τα παλαιότερα Δημαρχεία της Γερμανίας, κτισμένο στα μέσα του 13ου αιώνα και τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμαρχου της πόλης δρα Hoffmann.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότερα από 300 άτομα. Ακολούθησε δεξίωση από την Ελληνική κοινότητα της πόλης.