22/6/12

Επαφές του Υπουργού Γεωργίας στις Βρυξέλλες 22/06/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης, κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες στις 19 και 20 Ιουνίου 2012, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Πάολο ντε Κάστρο. Κατά τη συνάντηση ο κ. Υπουργός ανέλυσε τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας και αντάλλαξε απόψεις σχετικά με τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Συζήτησε, επίσης, θέματα συνεργασίας μεταξύ της Προεδρίας του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Συμφωνήθηκε η ανάγκη στενής συνεργασίας και καθορίστηκε η διαδικασία καθώς και το προκαταρκτικό πρόγραμμα συναντήσεων.


Επίσης, ο κ. Υπουργός παρακολούθησε σεμινάριο που οργάνωσε η ομάδα Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα «Διαμορφώνοντας το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής». Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου οι εισηγητές των βασικών κανονισμών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μέλη του Ευρωκοινοβουλίου ανέλυσαν και συζήτησαν με ενδιαφερόμενους το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2013.
Ο κ. Αλετράρης συναντήθηκε και συνομίλησε επίσης με εισηγητές στον τομέα του Περιβάλλοντος θέματα σχετικά με την Κυπριακή Προεδρία και την πρόοδο Κανονισμών για το Περιβάλλον. Τέλος, ο κ. Υπουργός παρακολούθησε εργασίες των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Γεωργίας, Περιβάλλοντος και Αλιείας.