22/6/12

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με τη διευθυντική ομάδα του Τμήματος Αναδασμού 22/06/2012


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης, είχε, σήμερα, συνάντηση με τη διευθυντική ομάδα του Τμήματος Αναδασμού, στα Γραφεία του Τμήματος, στη Λευκωσία.


Κατά τη συνάντηση έγινε συζήτηση σχετικά με το νομοσχέδιο για τον αστικό αναδασμό, το οποίο είχε ετοιμαστεί από Τεχνική Επιτροπή, στην οποία συμμετείχε το Τμήμα Αναδασμού, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας. Ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε ότι μετά από έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου το εν λόγω νομοσχέδιο βρίσκεται ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων.
Η διευθυντική ομάδα εξέφρασε την πρόθεση να συμβάλει ενεργά στην εφαρμογή του αστικού αναδασμού εφόσον διαθέτει τεχνογνωσία και πολύχρονη εμπειρία σε θέματα αγροτικού αναδασμού και υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία εφαρμογής και άλλων μορφών αναδασμού στην Κύπρο. Για τον σκοπό αυτό, αναφέρθηκε, είναι απαραίτητο να μελετηθεί τροποποίηση της περί Αναδασμού Νομοθεσίας.
Τέλος, ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε για τα έργα αναδασμού που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Αστρομερίτη και στο Ακρωτήρι, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2012.