16/6/12

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σλοβακίας στην Κύπρο 16/06/2012


Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σλοβακίας κ. Miroslav Lajčák πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο μεταξύ 18 και 19 Ιουνίου, κατόπιν πρόσκλησης της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή, εν όψει της επικείμενης ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.


Οι προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, το Κυπριακό, διμερή θέματα, οι απειλές της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας να διεξάγει έρευνες για υδρογονάνθρακες εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, η ανασκόπηση των εξελίξεων στη Νότια Γειτονία και στα Δυτικά Βαλκάνια, η κρίση στην Ευρωζώνη, καθώς και η Διεύρυνση της ΕΕ, θα βρίσκονται στο επίκεντρο της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών της Σλοβακίας.

Το βράδυ της Δευτέρας, η δρ Μαρκουλλή θα παραθέσει δείπνο εργασίας προς τιμήν του ομολόγου της, ενώ την επόμενη ημέρα οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και εν συνεχεία θα διεξαχθούν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών. Μετά το πέρας της συνάντησής τους, οι δύο Υπουργοί θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου σε δημοσιογράφους.

Ο Σλοβάκος Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.


Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας θα αναχωρήσει από την Κύπρο το απόγευμα της 19ης Ιουνίου.