22/5/18

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ξεκίνησε τις επαφές του στο Ερεβάν της Αρμενίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ξεκίνησε τις επαφές του στο Ερεβάν της Αρμενίας

Άρχισε σήμερα το πρωί τις επαφές του στο Ερεβάν, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αρμενία, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης πλαισιωμένος από τους βουλευτές κ.κ. Νίκο Τορναρίτη, Γεώργιο Τ. Γεωργίου, Χρίστο Ορφανίδη και Γιώργο Περδίκη, καθώς και τον Αντιπρόσωπο της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων στη Βουλή κ. Βαρτκές Μαχτεσιάν.
Η κυπριακή αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας κ. Armen Sarkissian. Κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκαν οι ιστορικές και αδελφικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των λαών τους. Εκφράστηκε δε η αμοιβαία βούληση για την περαιτέρω εμβάθυνση αυτών των σχέσεων, μετουσιώνοντας τις σε πρακτική συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς. Τονίστηκε επίσης η εκατέρωθεν εκτίμηση για την αδιάλειπτη και σταθερή στήριξη μεταξύ Αρμενίας και Κύπρου στους δίκαιους αγώνες που διεξάγουν. Σημαντικό στοιχείο στο όλο πλαίσιο των πολύ στενών αυτών σχέσεων και της αλληλοϋποστήριξης αναφέρθηκε η παρουσία της αρμενικής διασποράς στην Κύπρο ως αναπόσπαστο τμήμα της κυπριακής κοινωνίας.
Ο Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία της κυπριακής Βουλής είχαν, στη συνέχεια, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης της Αρμενίας κ. Ara Babloyan, στην οποία παρέστησαν βουλευτές από διάφορα κόμματα, όπως και ο Συμπρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Συνεργασίας μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων κ. Eduard Sharmazanov. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επαναβεβαιώθηκαν οι αδελφικοί δεσμοί και η αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο εξέτασης τρόπων για προώθηση της όλης συνεργασίας στο κοινοβουλευτικό επίπεδο. Συμφωνήθηκε δε να εντατικοποιηθούν οι ανταλλαγές και επαφές προς αυτή την κατεύθυνση.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Συλλούρης υπέγραψε το βιβλίο επίσημων επισκεπτών του Αρμενικού Κοινοβουλίου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση από τους δύο Προέδρους στο προαύλιο της Αρμενικής Εθνοσυνέλευσης. Οι κ.κ. Συλλούρης και Babloyan προέβησαν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ και παρακάθισαν σε γεύμα με τα μέλη των εκατέρωθεν αντιπροσωπιών.
Ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας θα παραθέσει απόψε επίσημο δείπνο προς τιμή του Κυπρίου ομολόγου του και της αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει.