13/3/18

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στον ΟΝΕΚ

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στον ΟΝΕΚ

                    
«Στον Τομέα της Νεολαίας έχει ήδη ξεκινήσει μια νέα εποχή με πολλές προοπτικές. Η έγνοια μας για ποιοτική μάθηση και ολοκληρωμένη καλλιέργεια της προσωπικότητας όλων των νέων καθώς και η ενδυνάμωσή τους για συμμετοχή στα κοινά ενώνει τις προσπάθειές μας», ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης στη σημερινή επίσκεψή του στα Γραφεία του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ). «Οι επιτυχίες των νέων μας αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση για όλους εμάς», συμπλήρωσε.
Με την επίσκεψή του στα Γραφεία του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού θέλησε να καταδείξει τη μεγάλη σημασία που αποδίδει στον τομέα της Νεολαίας και να τονίσει την πρόθεσή του να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει με απώτερο σκοπό τη μεγαλύτερη δυνατή προσφορά προς την νεολαία του τόπου. Ο κ. Υπουργός συζήτησε με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού κ. Παναγιώτη Σεντώνα και τον Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Μενέλαο Μενελάου την πορεία υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για τη Νεολαία καθώς και άλλα τρέχοντα θέματα που απασχολούν το οργανισμό. Τους συνεχάρη για την προσπάθεια που έγινε μέχρι τώρα και επισήμανε ότι η υλοποίηση της στρατηγικής που υιοθετήθηκε θα απαιτήσει ανάλογη, αν όχι υπέρτερη, προσπάθεια.
Απευθυνόμενος στους λειτουργούς του ΟΝΕΚ ανέφερε πως αυτοί αποτελούν την ραχοκοκαλιά της προσπάθειας αναβάθμισης του τομέα Νεολαίας και πώς θα σταθεί στο πλευρό τους δίνοντας στήριξη και καθοδήγηση όπου χρειαστεί. Εξήγησε ότι απώτερος στόχος και βασική επιδίωξή του είναι να συνεχιστεί η μεγάλη προσπάθεια για εκσυγχρονισμό των δομών και των δράσεων σε όλους τους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, της  Νεολαίας και του Αθλητισμού.