11/1/18

Ν. Αναστασιάδης: «Προτιμώ να πάω σπίτι μου, παρά να υποχωρήσω σε θέματα αρχών»

Ν. Αναστασιάδης: «Προτιμώ να πάω σπίτι μου, παρά να υποχωρήσω σε θέματα αρχών»

Προτιμώ να πάω σπίτι μου, παρά να υποχωρήσω σε θέματα αρχών. Δεν πρόκειται να αφήσω τις αρχές μου για χάρη της εξουσίας» ανέφερε σε αποκλειστική του συνέντευξη στον ρ/σ ACTIVE 107,4 & 102,5, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, μετά από ερώτηση για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει -να υποχωρήσει- για να πετύχει συμμαχίες μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου.
Ο Νίκος Αναστασιάδης, που επαναδιεκδικεί την Προεδρία της Δημοκρατίας, απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, Άντρης Δανιήλ και Ανδρέα Πιμπίσιη.
Όσον αφορά το κεφάλαιο των γεωτρήσεων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε, πως ένα εκ των θεμάτων που συζήτησε χθες στη Σύνοδο χωρών του Νότου, ήταν η ενεργειακή ασφάλεια, σε συσχετισμό με τις ανακαλύψεις που γίνονται στην περιοχή.
Σε ερώτηση για το εάν ενοχλούνται χώρες του Νότου, όπως η Ιταλία και η Γαλλία, για τις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε, πως δεν αντιλήφθηκε κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους, να τις επηρεάζει κάτι.
Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στην επίμαχη δήλωσή του για την ΑΟΖ, η οποία προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων και ανθυποψηφίων του, τονίζοντας πως υπάρχει μία τάση να διαστρέφεται το κάθε τι. «Στο πρώτο μέρος της συγκεκριμένης δήλωσης εξέφρασα την πάγιά μας θέση. Στο δεύτερο σκέλος εξέφρασα μία τοποθέτηση που δεν διατυπώθηκε με τόση σαφήνεια, ήταν ρητορική. Καταλήγοντας, όμως, είπα πως αυτό είναι ένα θεώρημα της Τουρκίας» εξήγησε ο Κύπριος Πρόεδρος.