31/10/17

Συμπόσιο για τον Γιώργο Σεφέρη στις 3, 4, 5 Νοεμβρίου 2017, στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα»

Συμπόσιο για τον Γιώργο Σεφέρη στις 3, 4, 5 Νοεμβρίου 2017, στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα»
Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου και ο Δήμος Αγίας Νάπας ανακοινώνουν την διοργάνωση συμποσίου αφιερωμένο στον πρώτο τιμώμενο με βραβείο Νόμπελ Έλληνα ποιητή Γιώργο Σεφέρη. Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στις 3,4 και 5 Νοεμβρίου 2017, στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα», στην Αγία Νάπα, μια πόλη από την οποία εμπνεύστηκε ο ποιητής και στην οποία αφιέρωσε ποιήματά του στη συλλογή «Κύπρον ου μ’ εθέσπισεν».

Στο συμπόσιο θα λάβουν μέρος σημαντικοί ακαδημαϊκοί και μελετητές του έργου του Σεφέρη. Στόχος του συμποσίου είναι να φωτίσει νέες πτυχές στην πολυδιάστατη προσφορά του Σεφέρη, δίδοντας ταυτόχρονα βήμα και σε νέους μελετητές του έργου του.

Το Γ’ Συμπόσιο Σεφέρη είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Δημήτρη Μαρωνίτη, κορυφαίου φιλoλόγου και μελετητή του έργου του Σεφέρη. Στο πλαίσιο αυτό, στην τελετή έναρξης θα παραστούν η σύζυγός του Ανθή Μαρωνίτη, ο πρώην Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Θανάσης Βαλτινός και οι ποιητές Τίτος Πατρίκιος και Κυριάκος Χαραλαμπίδης.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου 2017, στις 6:00 μ.μ., στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα», στην Αγία Νάπα όπου θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Διευθυντής Πολιτιστικών Υπηρεσιών κ. Παύλος Παρασκευάς, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου κ. Διομήδης Μαρκουλλής, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος και ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ηλίας Φωτόπουλος.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Νίκος Αναστασιάδης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.