31/10/17

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το τελευταίο 24ωρο

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το τελευταίο 24ωρο
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις 06.00 της 30ης Οκτωβρίου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 31ης Οκτωβρίου 2017, ανταποκρίθηκε σε 17 κλήσεις για βοήθεια, 8 πυρκαγιές, 8 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.

Η ώρα 13:35 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε κτηνοτροφικό υποστατικό διαστάσεων 10x10 μ. περίπου, στο χωριό Αγίοι Τριμιθιάς. Ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λακατάμιας και Καϊμακλίου, με 3 πυροσβεστικά οχήματα, και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 17:13. Το υποστατικό ήταν κατασκευασμένο με σιδερένιο σκελετό και επενδυμένο στην οροφή με τσίγκους στερεωμένους σε ξύλινα δοκάρια, το οποίο χρησιμοποιούταν για φύλαξη μπάλων σανού. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν 1000 μικρές μπάλες (800 σανού και 200 αποκαλάμης). Μικρή ζημιά υπέστηκε η κτηνοτροφική μονάδα, η οποία συνόρευε του υποστατικού. Τα αίτια της πυρκαγιάς εξετάζονται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 16:02 λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου παρά τα Μανδριά. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με ομάδα και όχημα διάσωσης. Στο δυστύχημα, ενεπλάκησαν δύο οχήματα μάρκας Chevrolet διπλοκάμπινο και Toyota Yaris, αντίστοιχα. Οι επιβάτες (οδηγός και συνοδηγός) του δεύτερου οχήματος αποπαγιδεύτηκαν με τη χρήση υδραυλικών διασωστικών εργαλείων και, αφού τους παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Ο οδηγός του 1ου οχήματος μεταφέρθηκε επίσης στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με ασθενοφόρο, για προληπτικούς λόγους.