8/6/17

Ο Υπουργός Μεταφορών κ. Μάριος Δημητριάδης συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Μεταφορών της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο

Ο Υπουργός Μεταφορών κ. Μάριος Δημητριάδης συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Μεταφορών της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο





Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Μεταφορών της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο. Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τις θαλάσσιες, τις αεροπορικές και τις χερσαίες μεταφορές.

Το Συμβούλιο ενέκρινε τα συμπεράσματα σχετικά με τις προτεραιότητες της πολιτικής της ΕΕ για τις θαλάσσιες μεταφορές έως το 2020, για τις πτυχές της ανταγωνιστικότητας, της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές και τη ψηφιοποίηση. Σε παρέμβασή του, ο κ. Δημητριάδης χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Μαλτέζικης Προεδρίας, υποστηρίζοντας ειδικότερα την ανάγκη να προωθηθούν συγκεκριμένες δράσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας. Ανάφερε δε ότι η Κύπρος είναι έτοιμη να εργαστεί εποικοδομητικά και σε συνεργασία με τα υπόλοιπα κράτη μέλη, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη βιομηχανία και τους κοινωνικούς εταίρους για την επίτευξη των συμφωνηθέντων στόχων.

Ο Υπουργός Μεταφορών συμμετείχε, επίσης, σε γεύμα εργασίας των «28», κατά το οποίο αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με τις διαβουλεύσεις που λαμβάνουν χώρα στο Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΔΝΟ) για την υιοθέτηση μιας φιλόδοξης, αρχικής στρατηγικής για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στη ναυτιλία. Ο κ. Δημητριάδης στην παρέμβασή του υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι η στρατηγική που θα υιοθετηθεί από το ΔΝΟ θα πρέπει να βασίζεται σε συγκεκριμένες αρχές, διασφαλίζοντας ιδιαίτερα τη διατήρηση ίσων όρων ανταγωνισμού και τη συνέχιση της αειφόρου ανάπτυξης της ναυτιλίας. Σημείωσε, επίσης, την ανάγκη συνεργασίας με τρίτες χώρες, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες των μικρών νησιωτικών αναπτυσσόμενων κρατών και των λιγότερο αναπτυσσόμενων χωρών.