8/6/17

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Λιβάνιο Υπουργό Άμυνας

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Λιβάνιο Υπουργό Άμυνας




Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Άμυνας του Λιβάνου κ. Yaacoub Riad Sarraf, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του Κύπριου ομολόγου του. Τον Λιβάνιο Υπουργό συνόδευαν, από κυπριακής πλευράς, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, και, από πλευράς Λιβάνου, ο Πρέσβης του Λιβάνου στην Κύπρο δρ. Youssef Sadaka και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη συνάντηση, οι κ.κ. Συλλούρης και Sarraf αναφέρθηκαν στις μακρόχρονες και εξαίρετες σχέσεις των δύο χωρών, καθώς και στους αγώνες τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους. Σημείωσαν, επίσης, τις ευκαιρίες που υπάρχουν για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων στο οικονομικό, το εμπορικό, το πολιτιστικό και το εκπαιδευτικό επίπεδο, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού πλαισίου.

Ο κ. Συλλούρης υπογράμμισε τον κεντρικό ρόλο που δύναται να διαδραματίσει η Κύπρος, ως η χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκεται εγγύτερα στα κράτη της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου, για την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ της Ένωσης και των χωρών αυτών, περιλαμβανομένου του Λιβάνου.

Οι κ.κ. Συλλούρης και Sarraf αντήλλαξαν, επίσης, απόψεις αναφορικά με φλέγοντα διεθνή ζητήματα, όπως είναι το μεταναστευτικό και προσφυγικό, καθώς και η τρομοκρατία.