8/5/17

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας σε εκδήλωση για παρουσίαση της ανανεωμένης έκδοσης του περιοδικού ΕΥΡΩΚΕΡΔΟΣ

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας σε εκδήλωση για παρουσίαση της ανανεωμένης έκδοσης του περιοδικού ΕΥΡΩΚΕΡΔΟΣ





Ομολογώ ότι η νέα ανανεωμένη μορφή του περιοδικού ΕΥΡΩΚΕΡΔΟΣ αποτέλεσε για μένα μία ευχάριστη έκπληξη, αφού ήρθε να συμπληρώσει την ήδη αξιόλογο, υποδειγματική και επιμελημένη από πάσης απόψεως διανυθείσα πολυετή δημοσιογραφική του πορεία.

Η πληρότητα, η ποικιλία αλλά και η κατάλληλη διάταξη όσον αφορά στην ύλη που φιλοξενεί στις σελίδες του, η καλαισθησία των σελίδων, η εύστοχη και αβίαστη σύνδεση του πολιτικο-οικονομικού και επιχειρηματικού παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον, αποδεικνύει άρτια δημοσιογραφική ικανότητα, υψηλή κατάρτιση και καθρεφτίζει την άριστη ποιότητα ενός αξιόλογου εντύπου και ηλεκτρονικού πλέον περιοδικού.

Τα στοιχεία τούτα υπήρξαν θεμελιώδεις προϋποθέσεις και όροι για την αποδοχή του, ως ολοκληρωμένου και καταξιωμένου περιοδικού στη συνείδηση ενός απαιτητικού κοινού, όπως συμβαίνει να είναι το αναγνωστικό κοινό της Κύπρου.

Το ΕΥΡΩΚΕΡΔΟΣ, με μία ομάδα διακεκριμένων και εκλεκτών συνεργατών, αναδεικνύει μέσα από τις σελίδες του τις δυνατότητες της κυπριακής οικονομίας, τις καινοτόμες κυπριακές επιχειρήσεις αλλά και την προοπτική της πατρίδας μας για να αποτελέσει κέντρο για επενδύσεις.

Με ετούτο τον τρόπο είναι που συμβάλλει τα μέγιστα στην τοπική πολιτική και οικονομική ειδησεογραφία, ώστε να αποτελεί απαραίτητο εργαλείο και χρήσιμο οδηγό για κάθε επιχειρηματία, διευθυντή, στέλεχος επιχείρησης, επενδυτή, οικονομικό αναλυτή, φοιτητή αλλά και απλό πολίτη.

Το 2013 το περιοδικό της οικογενειακής επιχείρησης Λιβέρα πέρασε στα χέρια της Νικολέτας, ενός ανθρώπου που συνδυάζει τα προσόντα του πάθους και της ικανότητας.

Με το θάρρος που επέδειξε, τις επίπονες και επίμονες προσπάθειες που κατέβαλε κόντρα στα σημεία των καιρών, κατάφερε μέρα με τη μέρα να πετυχαίνει το στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό της, να διευρύνει την αξιοπιστία της, να κερδίζει σε κύρος και να εδραιώνει το περιοδικό όλο και περισσότερο στη συνείδηση όλων μας.

Πρόσθετα το εγχείρημα της, με πολλή δουλειά επί της ουσίας και χωρίς περιττά στοιχεία εντυπωσιασμού, καταγράφεται στα τρανά και απτά παραδείγματα κυπριακών επιχειρήσεων, που κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα από την οικονομική κρίση που ταλάνισε την πατρίδα μας.

Το γεγονός αυτό αναβαθμίζει το περιοδικό και περιποιεί τιμή για την ίδια.

Αυτό που θεωρώ δική μου υποχρέωση να διαβεβαιώσω όλους τους παρευρισκόμενους, και όχι μόνον, είναι ότι πρώτιστο μέλημα της Κυβέρνησης είναι να συνεχίσει να εργάζεται, ώστε η Κύπρος μετά και από την επιτυχία της ανάκαμψης από την οικονομική κρίση, να παραμείνει σθεναρά στην πορεία της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ως Κυβέρνηση θα είμαστε δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο, προκειμένου μαζί να καταφέρουμε να πετύχουμε τη διάνοιξη νέων οδών ευημερίας και προόδου για τον τόπο μας.

Αγαπητή Νικολέτα,

η επιτυχημένη για χρόνια παρουσία του περιοδικού στον χώρο της οικονομικής και πολιτικής δημοσιογραφίας, με τη δική σου συμβολή αλλά και των προκατόχων και των συνεργατών σου, γίνεται το καλύτερο πιστοποιητικό της αποδοχής και της αναγνώρισης του αναγνώστη.

Είναι όμως πολύ σημαντικό, εσύ και οι συνεργάτες σου να συνεχίσετε να υπηρετείτε την ερευνητική δημοσιογραφία βασισμένη στους παγιωμένους κανόνες δεοντολογίας και τις αρχές που έχετε με επιτυχία υιοθετήσει.
Και αυτό γιατί καταλυτικός θα πρέπει να είναι ο ρόλος του Τύπου στη δέσμευση της όποιας εξουσίας και στον έλεγχο οποιασδήποτε αυθαιρεσίας από όπου και αν αυτή προέρχεται προς όφελος πάντοτε του κοινωνικού συνόλου.

Έτσι μόνο θα εκπληρώνει την αποστολή του, η οποία δεν είναι άλλη από την αντικειμενική καταγραφή των γεγονότων και την ενημέρωση του κοινού.

Για τον κύκλο που μόλις έχει ολοκληρωθεί, επιθυμώ να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε αυτούς που συνέβαλλαν στη μέχρι τώρα επιτυχή πορεία του περιοδικού, από τους ιδιοκτήτες και ιδρυτές μέχρι και τους εργαζόμενους και συνεργάτες.

Για τον κύκλο που τώρα διανοίγεται μπροστά σας δεν έχω παρά να καταθέσω τις θερμότερες των ευχών μου, για να αξιωθείτε πολλές ακόμη επιτυχίες στη μάχη της έγκυρης ενημέρωσης που απαιτεί το μέλλον, στηριζόμενοι στην ίδια υπευθυνότητα, συνέπεια και αντικειμενικότητα.