30/5/17

Επίδοση διαπιστευτηρίων του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τον Πρόεδρο Δημοκρατίας του Περού

Επίδοση διαπιστευτηρίων του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τον Πρόεδρο Δημοκρατίας του Περού




O Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Περού, με έδρα την Μπραζίλια, κ. Χαράλαμπος Καυκαρίδης, επέδωσε στις 22 Μαΐου 2017 τα διαπιστευτήριά του προς τον Πρόεδρο του Περού κ. Pedro Pablo Kuczynski.

Στην τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων παρών ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας κ. Ricardo Luna, καθώς και ο Γενικός Επίτιμος Πρόξενος της Κύπρου στη Λίμα κ. Ιωάννης Μπαβατσιάς.

Ο κ. Καυκαρίδης διαβίβασε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, καθώς και ευχές για πρόοδο και ευημερία στην κυβέρνηση και τον λαό του Περού. Κατά τη διάρκεια επαφών που είχε στη Λίμα, ο Πρέσβης προέβη σε ενημέρωση για την παρούσα φάση των συνομιλιών για το Κυπριακό, ενώ αντάλλαξε απόψεις με τους συνομιλητές του για τις διμερείς σχέσεις, τη συνεργασία σε διεθνείς οργανισμούς, καθώς και τις σχέσεις του Περού με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Περού επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον του Περού τόσο για την κατάσταση στην Κύπρο και το κυπριακό πρόβλημα όσο και τη συνεχή στήριξη της χώρας για επίλυση του προβλήματος. Εξέφρασε, παράλληλα, τη βούλησή του για ενίσχυση της συνεργασίας και φιλίας των δυο χωρών.