15/7/16

Το Υπουργείo Παιδείας και Πολιτισμού επισκέφθηκαν Ομογενείς Εκπαιδευτικοί από Κοινοτικά Σχολεία Αμερικής


Το Υπουργείo Παιδείας και Πολιτισμού επισκέφθηκαν Ομογενείς Εκπαιδευτικοί από Κοινοτικά Σχολεία Αμερικής

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού επισκέφθηκαν χθες οι Ομογενείς Εκπαιδευτικοί από τα κοινοτικά σχολεία της Αρχιεπισκοπής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, και συναντήθηκαν με τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, κα Αίγλη Παντελάκη. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος που προσφέρει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου στον Ελληνισμό της Διασποράς.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να εμβαθύνουν με συστηματικό τρόπο στους κανόνες λειτουργίας της ελληνικής γλώσσας και να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες διδασκαλίας της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας. Το πρόγραμμα των σεμιναρίων συμπληρώνεται με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, μουσεία και μοναστήρια της Κύπρου, σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες βιωματική γνώση και εμπειρία από το νησί.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, οι Ομογενείς Εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’, για τις προτεραιότητες και το έργο που επιτελεί η Εκκλησία. Στο φετινό πρόγραμμα, που άρχισε την Τετάρτη 13 Ιουλίου, συμμετέχουν 12 εκπαιδευτικοί.