15/7/16

Δηλώσεις του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω για τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας

Δηλώσεις του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω για τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας




Η Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, μετά τη λήξη της συνεδρίας, στο Προεδρικό Μέγαρο, «η Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας απασχόλησε σοβαρά σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο ενημερώθηκε πλήρως για τις εξελίξεις για τα θέματα, τα οποία έχουν πρόσφατα εγερθεί στη Βουλή.

Για την Κυβέρνηση, πρόκειται για μια κορυφαία μεταρρύθμιση, στην ολοκλήρωση της οποίας άπτεται η διεθνής αξιοπιστίας της χώρας μας, αλλά και της προσπάθειας αναβάθμισής μας στην επενδυτική βαθμίδα.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι δεν έχουμε ως χώρα το δικαίωμα να επανέλθουμε στα παλιά, σε ένα καθεστώς ανεξέλεγκτων αυξήσεων, ούτε και να μην προχωρήσουμε σε ουσιαστική ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν ένα αποτελεσματικό σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων ή θέματα που αφορούν το ρουσφέτι στη Δημόσια Υπηρεσία.

Αυτά δηλαδή που έχουμε καταθέσει.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει εκφραστεί έντονος προβληματισμός για κάποιες από τις θέσεις, οι οποίες έχουν εκφραστεί στη Βουλή και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε άμεσα σε διαβούλευση με τον Γενικό Εισαγγελέα ως Νομικό Σύμβουλο του κράτους και να θέσουμε τις δικές μας θέσεις, αλλά και ερωτήματα και να εξεύρουμε από κοινού τις λύσεις εκείνες που θα επιτρέψουν τη σύντομη ολοκλήρωση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, εντός μάλιστα των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί και από τη Βουλή για συζήτησή τους τον Αύγουστο.

Παράλληλα, συμφωνούμε απόλυτα με τον Γενικό Εισαγγελέα για τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής Νομικής Υπηρεσίας στη Βουλή, η οποία θα παρέχει νομική βεβαιότητα τόσο για τις προτάσεις Νόμου που κατατίθενται από την ίδια τη Βουλή, αλλά και γνώμη για τις προτάσεις που η ίδια η Κυβέρνηση καταθέτει».