29/6/16

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά το πέρας της Συνόδου των Αρχηγών Κρατών/Κυβερνήσεων, στις Βρυξέλλες

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά το πέρας της Συνόδου των Αρχηγών Κρατών/Κυβερνήσεων, στις Βρυξέλλες



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προέβη μετά το πέρας της σημερινής άτυπης Συνόδου των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων των 27 κρατών μελών της ΕΕ, στην ακόλουθη δήλωση προς τα ΜΜΕ:

«Είχαμε μια από τις πιο παραγωγικές και δημιουργικές συζητήσεις. Όπως λέμε, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Προβλημάτισε τους πάντες η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ευρώπη, ο ευρωσκεπτικισμός, τα εθνικιστικά κινήματα και γενικότερα οι αιτίες. Βεβαίως ασχοληθήκαμε με την ανάγκη, ώστε η νέα Βρετανική Κυβέρνηση αποταθεί το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να υπάρχει μια σταθερότητα ή ένα ξεπέρασμα της αβεβαιότητας, το οποίο δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα.

Αλλά θεωρώ ως το πιο σημαντικό σαν αποτέλεσμα της απόφασης του βρετανικού λαού, τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε όσον αφορά τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρέπει να αναληφθούν, έτσι ώστε, επιτέλους, οι πολίτες να νοιώσουν ότι η Ευρώπη είναι κάτι δικό τους και όχι κάτι απομακρυσμένο ή ξένο από τη δική τους χώρα».

________________