9/6/16

Επιστολή Θεοχάρους προς Συλλούρη για το Κυπριακό


Προς
κ. Δημήτρη Συλλούρη
Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων



Έντιμε κ. Πρόεδρε,

Η κρισιμότητα των στιγμών στο Εθνικό Θέμα επιβάλει την συμβολή και συστράτευση όλων για την διαχείριση και την αλλαγή στρατηγικής στις διαπραγματεύσεις, με τρόπο που να αφήνει ελπίδες για δίκαιη και βιώσιμη λύση, και όχι λύση τουρκικών προδιαγραφών.

Προς ενίσχυση αυτής της προσπάθειας, το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στηρίζει την διατυπωθείσα υπό του Στρατηγού Κλόκκαρη πρόταση για την δημιουργία και λειτουργία ad hoc ή μόνιμης Επιτροπής Κυπριακού στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία θα μετέχουν πέραν των μελών της Κυπριακής Βουλής και οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές οι οποίοι μετέχουν σε επιτροπές ή αποστολές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επηρεάζουν τις εξελίξεις στο Κυπριακό, όπως είναι η Μεικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ε.Ε. – Τουρκίας, και η Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωκοινοβουλίου.

Η σύσταση Επιτροπής Κυπριακού στην Βουλή των Αντιπροσώπων θεωρούμε ότι θα βοηθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη στήριξη της διαδικασίας επίλυσης του προβλήματος προς επίτευξη μιας βιώσιμης και δίκαιης λύσης, στην σωστή ενημέρωση του λαού καθώς και στην υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.




Με εκτίμηση,


Ελένη Θεοχάρους
Πρόεδρος Κινήματος Αλληλεγγύη