9/6/16

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Πρέσβη του Βελγίου στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Πρέσβη του Βελγίου στην Κύπρο




Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη του Βελγίου στην Κύπρο (με έδρα την Αθήνα) κ. Luc Liebaut.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Βελγίου. Στη συνέχεια, προέβη σε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας ότι η λύση του προβλήματος, πέραν του διεθνούς δικαίου και δη των σχετικών Ψηφισμάτων του ΟΗΕ, πρέπει να βασίζεται στις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις οποίες η Τουρκία, ως υποψήφια για ένταξη χώρα, οφείλει να σεβαστεί. Ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Liebaut για την παρούσα κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, τονίζοντας ότι οι πρώτες θετικές ενδείξεις ανάκαμψης ακόμη δεν μεταφράζονται σε σημαντικές βελτιώσεις στην πραγματική οικονομία.

Από πλευράς του, ο κ. Liebaut συνεχάρη τον κ. Συλλούρη για την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Επανέλαβε, εξάλλου, τη σταθερή στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες εξεύρεσης βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί σύντομα.

Κατά τη συνάντηση, αντηλλάγησαν επίσης απόψεις για την περαιτέρω προώθηση των κοινοβουλευτικών σχέσεων μεταξύ Βελγίου και Κύπρου, καθώς και για θέματα ευρύτερου πολικού ενδιαφέροντος.