9/6/16

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για ικανοποίηση των αναγκών του τουριστικού τομέα

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για ικανοποίηση των αναγκών του τουριστικού τομέα


Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για ικανοποίηση των αναγκών της οικονομίας και ιδιαίτερα του τουριστικού τομέα με ντόπιο εργατικό δυναμικό και ταυτόχρονα την ενεργοποίηση των δικαιούχων Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ), οργάνωσε στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και στην επαρχία Λάρνακας ομαδικές συνεντεύξεις στις οποίες προσκλήθηκαν εργοδότες του τουριστικού τομέα και δικαιούχοι ΕΕΕ εγγεγραμμένοι στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, με στόχο άμεσες προσλήψεις σε κενές θέσεις.

Στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου κλήθηκαν 50 δικαιούχοι ΕΕΕ που αναζητούν εργασία σε επαγγέλματα του τουριστικού τομέα και από πλευράς εργοδοτών επέδειξαν ενδιαφέρον 5 ξενοδοχεία και 1 εστιατόριο. Συνολικά, ανέλαβαν εργασία 9 άτομα και άλλα 7 βρίσκονται σε επικοινωνία με εργοδότες, ενώ οι υπόλοιποι άνεργοι δεν έχει καταστεί δυνατόν να τοποθετηθούν, για λόγους που μελετούνται.

Για τη Λάρνακα κλήθηκαν στο Επαρχιακό Γραφείο Εργασίας 550 δικαιούχοι ΕΕΕ που ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι και ενδιαφέρονται για απασχόληση σε επαγγέλματα του τουριστικού τομέα. Από πλευράς ξενοδόχων δεν υπήρξε οποιοδήποτε ενδιαφέρον. Παραπέμφθηκαν σε άλλους εργοδότες όπως εστιατόρια, καφετέριες και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις 166 άτομα και αναμένονται αποτελέσματα. Να σημειωθεί ότι η δαπάνη για την μεταφορά τους στις ξενοδοχειακές μονάδες της ελεύθερης Αμμοχώστου θα καταβάλλετο από το Υπουργείο.

Το Υπουργείο Εργασίας θα συνεχίσει τις προσπάθειές του, ώστε οι ανάγκες σε προσωπικό του τουριστικού τομέα αλλά και της οικονομίας γενικότερα να ικανοποιούνται με προσωπικό που είναι εγγεγραμμένο στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, περιλαμβανομένων και άνεργων που είναι δικαιούχοι ΕΕΕ, εντείνοντας τη συνεργασία του με τους εργοδότες για διασφάλιση ικανοποιητικών όρων εργοδότησης που θα αποτελούν κίνητρο στους άνεργους για να αναλάβουν εργασία.
--------------------------