5/5/16

Συνάντησητου Υπουργού Εσωτερικών με την ΈνωσηΚοινοτήτων Κύπρου

Συνάντησητου Υπουργού Εσωτερικών
 με  την ΈνωσηΚοινοτήτων Κύπρου

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος είχε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με αντιπροσωπεία της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Υπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση στα ΜΜΕ:
 
«Η Ένωση Κοινοτήτων μας μετέφερε την απογοήτευση της για το γεγονός ότι δεν ψηφίστηκε από την απελθούσα Βουλή το Νομοσχέδιο για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οδηγείται το θέμα ενώπιον της νέας Βουλής που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 22ας Μαΐου 2016. Σε ό,τι αφορά την Κυβέρνηση, το ενδιαφέρον παραμένει. Αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές, θα ζητήσουμε από τη νέα Βουλή να επαναφέρει το θέμα και να το κατατάξει ως κορυφαία προτεραιότητα των δραστηριοτήτων της.
 
Αναφορικά με άλλα αιτήματα που εκκρεμούν και έχουν σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, συμφωνήσαμε ότι θα ασχοληθούμε αμέσως μετά τις εκλογές.
 
Ελπίζουμε ότι η νέα Βουλή, τελικά, θαυιοθετήσει την παράκληση και θα κατατάξει το θέμα τηςΜεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως κορυφαία προτεραιότητα στις δραστηριότητες της. Με αυτόν τον τρόπο, φιλοδοξούμε όλοι ότι θα λύσουμε τα μεγάλα θέματα, τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση».