5/5/16

Δηλώσειςτου ΥΠΕΣ για φωτιά στο Τμήμα Πολεοδομίας καιΟικήσεως και για τις βουλευτικές εκλογές

Δηλώσειςτου ΥΠΕΣ για φωτιά στο Τμήμα  Πολεοδομίας
καιΟικήσεως και για τις βουλευτικές εκλογές


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προέβη σήμερα σε δηλώσεις στα ΜΜΕ αναφορικά με φωτιά που ξέσπασε το πρωί στο Αρχείο των Κεντρικών Γραφείων του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως στη Λευκωσία, καθώς και για το θέμα των βουλευτικών εκλογών.
Αναφορικά με το πρώτο θέμα, ο κ. Υπουργός είπε: «Στην Πολεοδομία είχαμε ένα μικρό επεισόδιο, μία πυρκαγιά. Δεν είναι μεγάλης έκτασης, ευτυχώς. Θεωρώ ότι είναι μικρό περιστατικό, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί. Είναι εκεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και η Αστυνομία. Παίρνουν καταθέσεις και σύντομα θα γνωρίζουμε κάτω από ποιες συνθήκες έγινε αυτό το επεισόδιο».
Σεσχέση με το δεύτερο θέμα και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Χάσικος διευκρίνισε ότι η αρμόδια αρχή για τις εκλογές είναι ο Γενικός Έφορος Εκλογής και επί του προκειμένου ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών. Πρόσθεσε ότι ενημερώνεται για την πορεία της εκλογικής διαδικασίας και ότι όλα βαίνουν ομαλώς. «Όπως είδατε χθες», συνέχισε ο κ. Υπουργός, «κύλησαν όλα ομαλώς. Είχαμε 494 υποψηφιότητες. Ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΣ,  που είναι και ο Έφορος Εκλογών, συνεχίζει τις επαφές με τα κόμματα. Σήμερα, τα κόμματα θα έχουν την ευκαιρία να δουν το ψηφοδέλτιο όπως ακριβώς θα είναι. Θα προβούν στις όποιες διορθώσεις απαιτούνται».
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το θέμα της αποχής, ο κ. Χάσικος είπε ότι η Κυβέρνηση σε αυτό το θέμα λειτούργησε και προληπτικά: «Με διαφημίσεις, μέσω των οποίων καλούσαμε τους νέους ψηφοφόρους να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους. Θα ακολουθήσουν και άλλες διαφημίσεις τόσο μέσα από τις εφημερίδες άλλο τόσο από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, με τις οποίες θα καλούμε τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες για να ψηφίσει. Γιατί, ακριβώς, είναι η κορυφαία στιγμή του πολίτη, η κορυφαία στιγμή του ψηφοφόρου να εκφράσει κατά τον πλέον δυνατό τρόπο την βούληση του σε ό,τι αφορά το γίγνεσθαι του τόπου του, είτε να τιμωρήσει δια της ψήφου του, είτε να επιβραβεύσει δια της ψήφου του, είτε να βοηθήσει στο να μπουν νέα πρόσωπα στη Βουλή».
----------------------