5/5/16

ΔηλώσειςΥπουργού Εσωτερικών για την ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ

ΔηλώσειςΥπουργού Εσωτερικών για την ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ  
Νέα βελτιωμένη πρόταση για την ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα σύσκεψης, στο Υπουργείο, στην παρουσία του Δημάρχου Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη και εκπροσώπων του ΕΒΕ Λευκωσίας, για το θέμα της ανάπλασης του παλιού ΓΣΠ.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Χάσικος δήλωσε: «Για την ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ έγινε ένας διαγωνισμός πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά το θέμα δεν προχώρησε για διάφορους λόγους. Ο ένας λόγος ήταν το ίδιο το έργο, καθότι δεν κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των επενδυτών. Ένας άλλος λόγος ήταν η βαθιά οικονομική κρίση που πέρασε η χώρα μας.

Ευτυχώς, σήμερα, έχουμε βγει από το Μνημόνιο. Από τη μια, θα πρέπει να κρατήσουμε μια σταθερή πορεία (στην οικονομία). Από την άλλη, θα πρέπει η Κυβέρνηση να φροντίσει για την ανάπτυξη μέσα από προτάσεις που μπορεί η ίδια να εισηγηθεί και μέσα από χώρους που μπορεί να δώσει στους επενδυτές (για σκοπούς ανάπτυξης). Ένας από αυτούς τους χώρους είναι και το παλιό ΓΣΠ. Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, έχουμε νέα πρόταση, βελτιωμένη, η οποία φαίνεται, εκ πρώτης όψεως, ότι θα καθιστά το έργο βιώσιμο.

Στη νέα πρόταση, (πέρα από το πάρκο που ήταν και η απαίτηση των Λευκωσιατών μέσα από δημοψήφισμα), θα υπάρχουν: χώροι εμπορίου, αναψυχής και πολλαπλών χρήσεων σχεδόν 7.000 μ2, κλειστό γκαράζ 1.000 θέσεων και ξενοδοχείο 70 άνετων δωματίων με εξαιρετική θέα, στο κέντρο της Λευκωσίας. Ειδικά, το ξενοδοχείο, ενσωματωμένο στο τεχνητό ανάγλυφο του φυτεμένου τοπίου, αντλεί την ταυτότητα του ως boutique hotel απότο αστικό κέντρο. Σε άμεση επαφή με χώρους τέχνης και αναψυχής, συνεδρίων και εστίασης, εμπορίου και στάθμευσης, θα ανταποκρίνεται σε κάθε ανάγκη, με εξασφαλισμένη πληρότητα, διότι θα καλύψει μια πραγματική έλλειψη της κεντρικής Λευκωσίας. Είναι μια ελκυστική πρόταση. Θα ακολουθήσει μια επαφή με ενδιαφερόμενους επενδυτές και, ακολούθως, η Κυβέρνηση, θα προχωρήσει σε διαγωνισμό».
----