31/3/16

Οι εξαγγελίες των κυβερνώντων για Υφυπουργείο Τουρισμού

Οι εξαγγελίες των κυβερνώντων
για Υφυπουργείο Τουρισμού


Για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξήγγειλε από τα ΜΜΕ την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει Υφυπουργείου Τουρισμού και ριζικά να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για το τουρισμό. Οι κυβερνώντες με κάθε ευκαιρία διακηρύσσουν την πλήρη αποδυνάμωση του ΚΟΤ και τον περιορισμό του μόνο στην  προώθηση του τουριστικού προϊόντος.
Οι κυβερνώντες με σαφή πρόθεση να εξυπηρετήσουν μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, προχωρούν σε αποφάσεις χωρίς κανένα κοινωνικό διάλογο με προφανή στόχο να φέρουν την κοινωνία και τη Βουλή προ τετελεσμένων γεγονότων.
Με βάση ποιες μελέτες εξαγγέλλονται αυτές οι προθέσεις; Γιατί οι κυβερνώντες δεν συζητούν με τα κόμματα και την κοινωνία αλλά επιλέγουν να προαποφασίζουν σε κλειστά δωμάτια ευρισκόμενοι σε διαβούλευση μόνο με μια μερίδα ξενοδόχων;  Γιατί δεν προηγήθηκε διαβούλευση με τον ίδιο το ΚΟΤ και τις συντεχνίες των εργαζομένων στον Οργανισμό; 
Το ΑΚΕΛ έχει καταθέσει πρόσφατα μια ολοκληρωμένη μελέτη για τον τουρισμό με συγκεκριμένες εισηγήσεις πολιτικής που περιλαμβάνουν ριζοσπαστικές τομές προς αναβάθμιση της τουριστικής ανάπτυξης και αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν το ΚΟΤ μέσω του εκσυγχρονισμού του.
Αντί όμως για δημιουργική συζήτηση, οι κυβερνώντες επιλέγουν τον άγονο μονόλογο και τις δημόσιες εξαγγελίες.
Το ΑΚΕΛ καλεί τους κυβερνώντες να αφήσουν τους πειραματισμούς με τον τουρισμό και να ξεκινήσουν διάλογο χωρίς δεσμεύσεις και προκαταλήψεις, όπως έχουν υποχρέωση να πράξουν.
31/03/2016