31/3/16

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για ενδεχόμενη αναβολή των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για ενδεχόμενη αναβολή
των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση


«Εμείς, ως Κυβέρνηση, δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο να διαφωνήσουμε
με το ό,τι ήθελε αποφασίσει η Βουλή»

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος απάντησε σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο περιθώριο σύσκεψης που έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών για το ΧΥΤΥ Κόσιης, σε σχέση με πρόταση Νόμου που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ για αναβολή των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και για τις αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί από διάφορους με το σκεπτικό ότι θα ήταν προτιμότερο να διεξαχθούν οι εκλογές, κανονικά, τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Επί του προκειμένου, ο κ. Υπουργός δήλωσε τα εξής:

«Εάν η επιθυμία της Κυβέρνησης ήταν η αναβολή των εκλογών, αυτό θα αποτυπωνόταν μέσα από το νομοσχέδιο που έχουμε καταθέσει για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από την άλλη, όμως, εμείς, ως Κυβέρνηση, δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο να διαφωνήσουμε με το ό,τι ήθελε αποφασίσει η Βουλή. Βλέπω, επίσης, ότι η Μεταρρύθμιση θέλει ένα μεταβατικό στάδιο για να υλοποιηθεί. Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να ψηφιστούν Κανονισμοί, πέραν του Νόμου. Άρα, ναι, υπάρχει η αναγκαιότητα του χρόνου, τόσο για σκοπούς υλοποίησης (της Μεταρρύθμισης), όσο και για σκοπούς ψήφισης των Κανονισμών, που, χωρίς αυτούς, δεν μπορεί να λειτουργήσει η Μεταρρύθμιση».

Στη συνέχεια και απαντώντας σε συναφή ερώτηση, κατά πόσο η απόφαση της Βουλής (στο θέμα της πρότασης Νόμου του ΔΗΣΥ) θα γίνει σεβαστή από την Κυβέρνηση, ο κ. Χάσικος είπε: «Βεβαίως και θα είναι σεβαστή».