31/3/16

ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ

ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ

Με ευλάβεια υποκλινόμαστε μπροστά στο μεγαλείο του απελευθερωτικού αγώνα  του Κυπριακού Ελληνισμού. Οι θυσίες και η νίκη των ηρώων και των παλικαριών της ΕΟΚΑ παραμένουν φάρος φωτεινός, 61 χρόνια μετά την έναρξη του ένοπλου αγώνα κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας.
Η επέτειος της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, μας υπενθυμίζει ότι ο κυπριακός λαός με όπλο το μεγαλείο της ψυχής και δίψα για την ελευθερία και τη Δημοκρατία, κατάφερε να απαλλαχθεί από τον αποικιοκρατικό ζυγό.
Το όραμα και το ήθος των αγωνιστών της ΕΟΚΑ πρέπει να επανέλθουν. Οι πολίτες ζουν μέρες  πιο δύσκολες από ποτέ. Η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τους πολίτες, η σήψη και η διαφθορά έχει κατακλύσει το δημόσιο βίο, η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία κινδυνεύει να καταργηθεί, και ο κυπριακός ελληνισμός κινδυνεύει να αφανισθεί εάν υπερψηφιστεί λύση μοντέλου Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας.
Ένας και μόνο τρόπος υπάρχει για να τιμήσουμε τους ήρωες, τους αγώνες και τις θυσίες των παλικαριών της ΕΟΚΑ. Η αναζωπύρωση του αγωνιστικού φρονήματος των πολιτών. Η αποφασιστικότητα για αγώνα διεκδίκησης των εθνικών δικαιωμάτων, για απελευθέρωση της Κύπρου και αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, για κατοχύρωση όλων των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων σε όλη την επικράτεια του νησιού.
Οι ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ μας επέτρεψαν να ζούμε με το υπέρτατο αγαθό. Την ελευθερία. Την ίδια υποχρέωση και καθήκον έχουμε και εμείς να πράξουμε προς τις επόμενες γενιές.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016