17/3/16

Πρόγραμμα Δράσης της ΕΕ «Υγεία για Ανάπτυξη» (2014-2020) Υποβολή Προτάσεων για Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Δίκτυα Αναφοράς

Πρόγραμμα Δράσης της ΕΕ «Υγεία για Ανάπτυξη» (2014-2020)
Υποβολή Προτάσεων για Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Δίκτυα Αναφοράς  


Το Υπουργείο Υγείας έπειτα από ενημέρωση από τον Εκτελεστικό Οργανισμό για τους Καταναλωτές, την Υγεία, τη Γεωργία και τα Τρόφιμα ( CHAFEA - Consumers , Health , Agriculture and Food Executive Agency ) σας γνωστοποιεί την έναρξη υποβολής προτάσεων για συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Δίκτυα Αναφοράς (ΕΔΑ), η οποία ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 16/03/2016.

Η υποβολή προτάσεων για τα ΕΔΑ γίνεται με βάση το πρόγραμμα εργασίας του Προγράμματος Υγεία για Ανάπτυξη για το έτος 2016, το οποίο καθορίζει τις σχετικές λεπτομέρειες, καθώς και τα σχετικά κριτήρια επιλογής, αποκλεισμού και ανάθεσης.
  
Ο στόχος της πρόσκλησης αυτής είναι η παροχή χρηματοοικονομικής στήριξης στα εγκεκριμένα ΕΔΑ που θα θεσπιστούν μέσω της υπογραφής Συμφωνίας - Πλαισίου Εταιρικής Σχέσης για περίοδο μέχρι πέντε χρόνια, καλύπτοντας τα έτη 2017, 2018, 2019, 2020 και 2021 και, ως εκ τούτου, μέσω συγκεκριμένης ειδικής συμφωνίας επιχορήγησης. Η Συμφωνία - Πλαίσιο Εταιρικής Σχέσης θα περιλαμβάνει το πολυετές πλάνο εργασίας για την περίοδο 2017-2021, καθώς και γενικό πλάνο προϋπολογισμού.  

Τα ΕΔΑ που θα υπογράψουν τη Συμφωνία - Πλαίσιο Εταιρικής Σχέσης θα κληθούν να υποβάλουν μια απλοποιημένη αίτηση συγχρηματοδότησης μέσω ειδικής συμφωνίας επιχορήγησης. Η υπογραφή της Συμφωνίας - Πλαισίου Εταιρικής Σχέσης δεν αποτελεί εγγύηση για την παροχή συγχρηματοδότησης μέσω ειδικής συμφωνίας επιχορήγησης.
         
Δικαίωμα Συμμετοχής:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα δίκτυα που τηρούν το νομικό πλαίσιο της ΕΕ για τα Ευρωπαϊκά Δίκτυα Αναφοράς και που αποτελούνται από τουλάχιστον δέκα παρόχους υπηρεσιών υγείας που είναι εγκατεστημένοι σε τουλάχιστον οκτώ κράτη μέλη σε συγκεκριμένο τομέα εμπειρογνωμοσύνης.

Μόνο οι προτάσεις για Ευρωπαϊκά Δίκτυα Αναφοράς που θα αξιολογηθούν θετικά με βάση το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και το σχετικό εγχειρίδιο αξιολόγησης και που θα εγκριθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο των κρατών μελών για τα Ευρωπαϊκά Δίκτυα Αναφοράς, θα είναι επιλέξιμες για επιχορήγηση.
 
Υποβολή Προτάσεων:
Η υποβολή προτάσεων γίνεται σε ηλεκτρονική μορφή μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Ανταλλαγής ( Electronic Exchange System ) του EC Participant Portal ( http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/3hp/calls/hp-ern-2016.html#c,topics=callIdentifier/t/HP-ERN-2016/1/1/1/default-group&callStatus/t/Forthcoming/1/1/0/default-group&callStatus/t/Open/1/1/0/default-group&callStatus/t/Closed/1/1/0/default-group&+identifier/desc ), όπου είναι διαθέσιμη και η σχετική πληροφόρηση.

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Προτάσεων:    21 Ιουνίου 2016

Σημεία Επαφής Υπουργείου Υγείας:   Για περισσότερες σχετικές πληροφορίες αναφορικά με το Πρόγραμμα της Δημόσιας Υγείας, μπορείτε να απευθύνεστε στους αρμόδιους Λειτουργούς του Κλιμακίου Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Υπουργείου Υγείας κα Έλενα Μακρυγιώργη (τηλ.: 22605385, ηλεκτρ. ταχ.: emakrigiorgi@moh.gov.cy) και κα Χρύσω Γρηγοριάδου (τηλ.: 22605380, ηλεκτρ. ταχ.: cgregoriadou@ moh.gov .cy).  

Ημερίδα Πληροφόρησης: H Γενική Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διοργανώνει ημερίδα πληροφόρησης για τη συγκεκριμένη υποβολή προτάσεων, στις Βρυξέλλες στις 07/04/2016. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, η ημερίδα θα είναι προσβάσιμη και μέσω διαδικτύου, ενώ ο σύνδεσμος συνεχούς ροής θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης στις αρχές Απριλίου
(
http://ec.europa.eu/health/ern/events/ev_20160407_en.htm ). 
Σχετική Πληροφόρηση:
Ø   Ιστοσελίδα Ευρωπαϊκής Επιτροπής για Ευρωπαϊκά Δίκτυα Αναφοράς: http://ec.europa.eu/health/ern/implementation/call/index_en.htm