16/2/16

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη
Υποκριτική και όψιμη η ευαισθησία του κ. Νεοφύτου


Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και η ηγεσία του Συναγερμού είναι φανερό ότι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της ανάπτυξης του λιμανιού της Λάρνακας. Προφανώς δεν είναι η χαμένη επένδυση, δεν είναι τα εκατομμύρια των φορολογουμένων ή πολύ περισσότερο δεν είναι οι άνεργοι που ευαισθητοποίησαν τον κ. Νεοφύτου.
Γιατί αν έτσι είχαν τα πράγματα:
-          Ο κ. Νεοφύτου θα είχε ευαισθητοποιηθεί από τον Αύγουστο του 2015 που βγήκαν στην ανεργία οι υπάλληλοι της «Medserve» και της  ENI, εξαιτίας της αδράνειας των κυβερνώντων στο θέμα της διαχείρισης των υδρογονανθράκων.
-          Ο κ. Νεοφύτου δεν θα είχε τούμπαρει την επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ των Καταριανών στο Χίλτον, μια επένδυση που τους μόνους που πιθανόν να έβλαπτε ήταν τα ανταγωνιστικά συμφέροντα των απέναντι.
-          Ο κ. Νεοφύτου θα είχε αντιδράσει απέναντι στις πρόσφατές δεσμεύσεις τον Προέδρου της Δημοκρατίας για διατήρηση του χαρακτήρα του λιμανιού αλλά και απέναντι στην ανικανότητα της κυβέρνησης να προωθήσει ένα συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη του λιμανιού, όπως το ΑΚΕΛ εδώ και δύο χρόνια απαιτεί.
-          Ο κ. Νεοφύτου θα φρόντιζε να υπάρξει έγκαιρος σχεδιασμός και για τις παρούσες αλλά και για τις μελλοντικές ανάγκες του συνόλου των εταιριών υδρογονανθράκων, τον οποίο σχεδιασμό μόλις χθες θυμήθηκε η κυβέρνηση Αναστασιάδη δια του αρμόδιου Υπουργού.

16/02/2016