16/2/16

Δήλωση Κώστα Κώστα Βουλευτή ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις

Δήλωση Κώστα Κώστα Βουλευτή ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις

μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου αναφορικά με την εισαγωγή υγραερίου στην αυτοκίνηση


Είναι πλέον ξεκάθαρο, σύμφωνα και με ότι λέχθηκε σήμερα στην Επιτροπή Εμπορίου, ότι η εισαγωγή της υγραεριοκίνησης δεν πρόκειται να προχωρήσει στο άμεσο μέλλον, παρ’ όλες τις δεσμεύσεις και τα χρονοδιαγράμματα της Κυβέρνησης, τα οποία δεν έχει τηρήσει.

Δυστυχώς, ενώ πριν 3 εβδομάδες είχαμε ως Επιτροπή ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο Ενέργειας που συντονίζει όλα τα Υπουργεία και υπηρεσίες, να προχωρήσει στην επίσπευση των διαδικασιών, τίποτε ουσιαστικά δεν έγινε. Οι 3 δημόσιοι υπάλληλοι, τους οποίους έχει εξεύρει το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, για να το ενισχύσουν ως Λειτουργοί Επιθεώρησης Εργασίας για ανάπτυξη του Συστήματος Επιθεώρησης και Ελέγχου Συμμόρφωσης των πρατηρίων και χώρων στους οποίους θα μετατρέπονται, συντηρούνται, επιδιορθώνονται και ελέγχονται τα οχήματα και για τους οποίους απαιτείται εκπαίδευση 3 μηνών, εξακολουθούν να συναντούν την άρνηση των προϊσταμένων τους για να αποσπαστούν στο Τμήμα. Και αυτή η απαράδεκτη κατάσταση αλλά και κοροϊδία, συνεχίζεται εδώ και 3 χρόνια. Διερωτόμαστε, αν η Κυβέρνηση θέλει πραγματικά να λύσει αυτό το πρόβλημα για να προχωρήσει η εισαγωγή της υγραεριοκίνησης γιατί επιτέλους δεν το κάνει.

Παράλληλα, ακούσαμε και σήμερα, έντονα παράπονα, ότι το Τμήμα Πολεοδομίας, εξετάζει με πολύ μεγάλη καθυστέρηση τις αιτήσεις αδειοδότησης νέων πρατηρίων προμήθειας υγραερίου κίνησης. Επίσης, ακόμα δεν έχει δημοσιευθεί η Γνωστοποίηση του Διευθυντή του Τμήματος Τελωνείων που θα καθορίζει τους όρους και προϋποθέσεις παραλαβής, αποθήκευσης και παράδοσης υγραερίου κίνησης το οποίο έχει τεθεί για ανάλωση στη Δημοκρατία.

Τονίζουμε για μία ακόμα φορά, ότι όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που το Κράτος έχει ξοδέψει 360,000 ευρώ για την εκπαίδευση 300 περίπου τεχνιτών υγραεριοκίνησης και η παράνομη τοποθέτηση συστημάτων σε αυτοκίνητα με κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές, συνεχίζεται. Συμβαίνουν, ενώ η Βουλή έχει εδώ και καιρό ψηφίσει όλα τα νομοσχέδια που απαιτούνται για την εισαγωγή της υγραεριοκίνησης.

Ως ΑΚΕΛ, δηλώνουμε, ότι όλα τα πιο πάνω, μας αναγκάζουν να διερωτηθούμε αν πίσω από την τεράστια καθυστέρηση κρύβονται συμφέροντα και καλούμε για μία ακόμα φορά τη Κυβέρνηση να προχωρήσει με την ολοκλήρωση των διαδικασιών, εισάγοντας στην κίνηση αυτοκινήτων, ένα καύσιμο πολύ πιο φθηνό και λιγότερο ρυπογόνο, το οποίο θα βοηθήσει και στη μείωση των τιμών των καυσίμων κίνησης.

16/02/2016