18/1/16

Χαιρετισμός Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Καδή

Χαιρετισμός Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Καδή στην εκδήλωση
για παραλαβή συμβολικής επιταγής από την Carrefour Κύπρου


Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, σ’ αυτήν τη σεμνή τελετή, κατά την οποία θα παραλάβουμε από την εταιρεία Carrefour Κύπρου συμβολική επιταγή, με σκοπό να ενισχυθούν οικογένειες μαθητών μας που χρήζουν οικονομικής βοήθειας.

Με την πρωτοβουλία αυτή η εταιρεία προσφέρει ποσό που αντιστοιχεί σε κουπόνια αξίας €30 έκαστο για ψώνια από τις υπεραγορές Carrefour , σε οικογένειες 759 άπορων μαθητών από σχολεία της επαρχίας Λευκωσίας.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Προγευματίζωμεν» της Carrefour Κύπρου, στο πλαίσιο του οποίου η εταιρεία προσφέρει καθημερινά δωρεάν πρόγευμα σε 2750 μαθητές. Από αυτό επωφελούνται 1700 μαθητές στη Λεμεσό, 550 στη Λάρνακα και 500 στην Πάφο.

Με την πολύτιμη συμβολή της Carrefour Κύπρου και αρκετών άλλων φορέων στηρίζεται οικονομικά και εφαρμόζεται παγκύπρια το πρόγραμμα σίτισης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, προς όφελος μαθητών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, που προέρχονται από τις ευάλωτες ομάδες.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι βιώνουμε ακόμη δύσκολες οικονομικές συνθήκες ως συνέπεια της πρόσφατης οικονομικής κρίσης και με βασική επιδίωξη τη γενικότερη ευημερία των παιδιών, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία σε προγράμματα παροχής κοινωνικής βοήθειας, συμβάλλοντας και στηρίζοντας με ποικίλους τρόπους, οικογένειες μαθητών μας που έχουν ανάγκη.

Ωστόσο όλα τα υποστηρικτικά μέτρα που λαμβάνονται προς αυτήν την κατεύθυνση, δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν χωρίς την ανεκτίμητη συμβολή όλων των σημαντικών συνεργατών μας. Καθοριστική δε είναι και η συμβολή των σχολικών εφοριών τις οποίες και ευχαριστώ.   Η εθελοντική και η ανιδιοτελής προσφορά που παρέχουν εταιρείες, φορείς και πρόσωπα, αλλά και οι εκπαιδευτικοί μας μέσα στις σχολικές μονάδες, είναι πολύτιμη και απαραίτητη για την εκπλήρωση του ευγενικού αυτού σκοπού.  Οφείλουμε από καρδιάς να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους για την έμπρακτη συμπαράσταση.

Σε σας αγαπητοί εκπρόσωποι της εταιρείας Carrefour Κύπρου, απευθύνουμε τις θερμές μας ευχαριστίες, για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αλλά και γενικότερα για τη γενναιόδωρη δράση και την κοινωνική ευαισθησία με την οποία στηρίζετε σταθερά το κοινωνικό έργο του Υπουργείου μας, χαρίζοντας χαμόγελα, ελπίδα και αισιοδοξία σε ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε, τα παιδιά μας.

Ευελπιστώντας στη συνέχιση της μεταξύ μας εποικοδομητικής συνεργασίας, εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο σας.