18/1/16

Δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού

Δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας
και Τουρισμού για τα νέα στατιστικά στοιχεία για τον Τουρισμό

 
Ολοκληρώθηκε μια πολύ ικανοποιητική χρονιά στον τουρισμό με άνοδο σε σχέση με το 2014 της τάξης του 8,9%, είπε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.
 
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «σήμερα εκδόθηκαν από τη Στατιστική Υπηρεσία τα τελικά στοιχεία για τις τουριστικές αποδόσεις σε ό,τι αφορά τις αφίξεις τουριστών για το 2015.
 
Πρέπει να πω ότι ολοκληρώθηκε μια πολύ ικανοποιητική χρονιά με μια άνοδο, σε σχέση με το 2014, της τάξης του 8,9% και αυτό αντικατοπτρίζει περίπου 220.000 επιπλέον αφίξεις στο νησί μας.
 
Τα νούμερα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου είναι εμπλουτισμένα με αφίξεις από άλλες χώρες, λόγω των εξελίξεων, αλλά επί το πλείστον, θεωρούμε ότι είναι μια πολύ καλή επίδοση η οποία μας αφήνει με θετικές προοπτικές για το 2016, ώστε να προχωρήσουμε σε βιώσιμη ανάπτυξη του τομέα».
 
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι οι αφίξεις αυτές είναι συγκυριακές υπό το φως των διαδραματιζόμενων στην περιοχή, ο κ. Υπουργός είπε ότι «τα νούμερα του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου ναι, αλλά είναι πολύ μικρά σε σχέση με τη συνολική αύξηση. Για την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου μιλάμε για μια αύξηση 20.000-30.000 που, ναι, θεωρούμε ότι είναι συγκυριακή. Από κει και πέρα οι συνολικές αφίξεις αυξήθηκαν κατά 220.000. Είχαμε και αρνητικές και θετικές εξελίξεις, πχ αρνητική εξέλιξη είναι η ισοτιμία του ρουβλιού που μας επέφερε αρκετά μεγάλες μειώσεις από τη ρωσική αγορά. Από την άλλη θετική εξέλιξη είναι η ισοτιμία της στερλίνας, η οποία μας επέτρεψε να ξεπεράσουμε για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό το ένα εκατομμύριο τουρίστες από την αγγλική αγορά».
 
  Κληθείς να αναφερθεί στα μέτρα που λαμβάνει η Δημοκρατία για να αντιμετωπίσει την εκστρατεία στην οποία προβαίνει το ψευδοκράτος στο Λονδίνο με στόχο την προώθηση του τουρισμού στις κατεχόμενες περιοχές, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι το θέμα το χειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι «έγιναν δικαστικές διαδικασίες στο παρελθόν και τα αγγλικά δικαστήρια αποφάνθηκαν ότι δεν μπορούν να παρέμβουν σε αυτή την καμπάνια».

___________